27 Nisan 2024, Cumartesi

Doktorlar maden işçisi zannetti

21 Ekim 2014, Salı 15:43

     


Çine'de yaşayan Saliha Softaoğlu (50), evinin bulunduğu sokağa yol düzeltme amacıyla dökülen kuvars maden atıklarının çevreye yaydığı toz nedeniyle bronşit olduğunu söyledi. Softaoğlu, kendisine bronşit teşhisi koyan doktorların "Sen madende mi çalışıyorsun?" diye sorduklarını aktardı.

(GALERİ İÇİN FOTONUN ÜZERİNİ TIKLAYIN)

Geçtiğimiz günlerde öksürüğünün artmasıyla birlikte Çine Devlet Hastanesi'ne tedavi olmak için gittiğini söyleyen Çine Soğancılar Mahallesi 168. Sokak'ta yaşayan Saliha Softaoğlu, "Bir hafta hastanede yattım. Akciğerlerimden rahatsızım. Hastanede doktorlar nefes testi yaptı. Nefes değerlerim, testte istenilen değerlerden çok daha aşağı çıktı. Aşırı derecede bronşit olmuşum. Doktor, şuan ki durumun kalıcı bronşit olduğunu söyledi" diye konuştu.

 

"MADEN TOZU BENİ MAHVETTİ"

Yakın bir zamanda bir kez daha nefes testi olacağı söyleyen Softaoğlu, "Eğer bu testten de nefes değerlerim olumlu çıkmazsa, doktor kalıcı bronşit olduğuma tam olarak kanaat getireceklerini söyledi. Doktorlar, 'toz,i büyük bir ihtimal ciğerlerine petek bağlatmış' dedi. Ayrıca doktor bana, 'sen madende mi çalıştın? Evin maden tesislerine çok mu yakın?' gibi sorular sordu. Maden tozu beni mahvetti. Çok rahatsızım. Araçlar yoldan geçtiklerinde bütün tozlar havaya uçuşuyor. Sabah temizlediğim eşyalarımın üzeri öğleden sonra tekrar tozla kaplanıyor. Sokağa çıksam, çıkmasam o tozu içime çekiyorum. Tükürüğümle birlikte ağzımdan toprak geliyor" ifadelerini kullandı.

 

"TOZDAN ÇAMURDAN KAÇARKEN, KUARS BAŞIMIZA BELA OLDU"

Annesinin hastalığının kendisine büyük bir üzüntü verdiğini belirten Selim Softaoğlu (27), "Bundan yaklaşık 2 yıl önce sokak yolumuz topraktı. Kışın çamur, yazın tozdan şikayetçiydik. Belediyeye başvurduk. Sokak yolumuza parke taşı döşenmesi yada mıcır dökülmesini istedik. Belediye yetkilileri o zamanlar, mıcır olmadığı gerekçesi ile sokağa mıcır yerine kuvars madeni atığı döktü. Biz çamurdan, tozdan kurtulmak isterken, kuars madeni de başımıza bela oldu. Sözlü olarak başvurmadığımız belediye yetkilisi kalmadı ama yine de sorun çözülmüş değil" açıklamalarında bulundu. Sokakta yaşayan küçük çocuklarında bulunduğunu söyleyen Selim Softaoğlu, "Sağlık, her şeyden önce gelir. Bronşit hastalığı sadece annemle sınırlı kalmayabilir. Acilen sokağımızın bu madenden arındırılmasını istiyoruz" dedi. (GÜLSER BAŞKURT)







 
Son Eklenen Haberler