27 Nisan 2024, Cumartesi

Akçaova Sulama Birliği el değiştirdi

21 Haziran 2016, Salı 15:37

     


CHP Koçarlı İlçe Başkanı Mehmet Değirmenci, Akçaova Sulama Birliği’nin yüklü miktarda borcu ile Koçarlı Bağarası Sulama Birliği’ne devredilmesiyle ilgili olarak, “Kendi ayıplarını ve yeteneksizliklerini örtmek için Koçarlı’yı kurban seçmişlerdir. Bu yanlıştan bir an evvel dönülmesi gereklidir” dedi.
“Akçaova Sulama Birliği’ndeki riski bazı kişileri kurtarmak için Koçarlı halkına kurban etmeniz etik değil” diyen CHP Koçarlı İlçe Başkanı Mehmet Değirmenci, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Çine’nin Mahallesi olan Akçaova Sulama Birliği zarar ettiğinden ve borcundan dolayı iş yapamaz hale gelmişti. Hatta icradan bilgisayarlarına dahi haciz konmuştu. Adı geçen birliğin borcu yaklaşık üç yüz bin liraya ulaşmıştır. Borcundan dolayı işleyemez hale gelen birlik Çine Topçam Sulama Birliği’ne devredilmek istenmiştir. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in başkanlığını yaptığı Çine Topçam Sulama Birliği Meclisi, olağanüstü toplanarak Akçaova Sulama Birliği’ni devralmayı, Akçaovalı üreticilerin mağdur olmaması ve sulama faaliyetlerini devam ettirmeleri için kabul etmişti. Fakat yüksek miktardaki borcun Topçam Sulama Birliği üyelerinin üzerine yüklenmemesi gerektiği düşünülerek, bu borcu dönemin Akçaova Sulama Birliği Başkanı Enver Gökbel ve yönetim tarafından ödendikten sonra devrinin kabulünü onaylanmıştı. Ancak AKP’liler, mevcut Akçaova Sulama Birliği yönetimini bu borçlardan kurtarmak için bu sefer işi siyasetle halletme yoluna gitmişlerdir. AKP Milletvekili Mustafa Savaş devreye girerek, alternatif yollar denemeye başlamıştır.”
“NE ŞEKİLDE YAPILDIĞI BELLİ OLMAYAN BORCU, 
NİYE KOÇARLI HALKI ÖDESİN?”

“Bu sefer aynı teklif Karpuzlu Sulama Birliği’ne götürülmüş ve onlardan da ret cevabı alınmıştır'' diyen Değirmenci, açıklamasını şöyle sürdürdü. ''En sonunda Çine’nin Akçaova Sulama Birliği, 2009’da Yerel Seçimlerde Koçarlı AKP Belediye Başkan adayı Nedim Kaplan başkanlığındaki Koçarlı Bağarası Sulama Birliği’ne devredilmiştir. Çine neresi, Koçarlı neresi? AKP’li yöneticilerin Akçaova Sulama Birliği yönetimini bu borçtan kurtarma adına devir işi siyasi bir çıkar ile oldubittiye getirildi. Bu düşündürücü devir işleminin günahını niye Koçarlılı çiftçilerimize yüklenmiştir, anlamak mümkün değil. Akçaova yönetiminin ne şekilde yaptığı belli olmayan borcunu niye Koçarlı halkı ödesin? Kaldı ki oradaki üreticilere de günah değil mi? Beyanname vermek için oradan Koçarlı’ya mı gelecekler? Aynı zaman da borçlarını devraldığımız gibi, onların üyelerini de devralmış ve buradaki seçimlerde onların oy kullanmasını sağlıyor ve Koçarlı Bağarası Sulama Birliği'nde seçme seçilme hakkı kazandırıyoruz. Kendi ayıplarını ve yeteneksizliklerini örtmek için Koçarlı’yı kurban seçmişlerdir. Bu konuda halkı bilgilendirecek hiçbir girişimde bulunmadan, olayı oldubittiye getirmişlerdir. Bu yanlıştan bir an evvel dönülmesini, ilk önce Koçarlı halkının çıkarlarını ön planda tutmalarını, daha sonra yandaşlarının çıkarlarını ve kendi siyasi ihtiraslarını düşünmelerini bekliyoruz.
“KOÇARLI HALKI BUNU, 
UNUTMAYACAKTIR”

Sayın Mustafa Savaş, milletvekili olmadan önce Risk Takip ve Tasfiye Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulundunuz. Çine doğumlu olduğunuz için, nasıl ve ne şekilde belli olmayan borcu, Akçaova Sulama Birliği’ndeki riski bazı kişileri kurtarmak için Koçarlı halkına kurban etmeniz etik değil. Bu hatayı Koçarlı halkı unutmayacaktır. AKP’nin siyaseti her alana sokmasına ve kendi çıkarlarına göre hareket etmelerine bir kez daha şahit olduk.” 







 
Son Eklenen Haberler