26 Nisan 2024, Cuma

Çine'de şehitler yad edildi

21 Mart 2019, Perşembe 16:28

     


Çine İlçe Müftülüğü'nün, Türkiye Diyanet Vakfı Çine Şubesi ve Çine İmam Hatip Lisesi Mezunlar Derneği’nin destekleriyle Çanakkale Zaferi'nin 104. yıldönümü kapsamında düzenlediği programda şehitler anıldı.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine Belediye Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa Araştırmacı-Tarihçi Yazar Şeref Yumurtacı konuşmacı olarak katıldı. Konferans tüm şehitler için saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Merkez Çarşı Camii Müezzin-Kayyımı Kamil Gündüz'ün okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Çine İlçe Müftüsü Mehmet Atay, "Peygamber efendimiz Allahım bu ordu helak olursa sana secde eden kimse kalmayacak.’’ diye halini Allah'a arz etti; Allah'ın yardımıyla bedirde tevhid mücadelesi veren müminler savaşı kazandı. Çanakkale’de de asil ve şerefli ecdadımız bir tevhid mücadelesi vermiş, kendisine ashabı kiramı rol model olarak almıştır. Bizler de Çanakkale'yle ilgili her bir bilgi ve hatırayı manen gelişmemizde bir meşale olarak kullanabiliriz ve kullanmalıyız.’’ dedi.

 

"ÇANAKKALE RUHU SADECE CEPHEDE SAVAŞMAK DEĞİLDİR"

Araştırmacı-Tarihçi Yazar Şeref Yumurtacı, "Biz bugün burada özgür bir şekilde toplanabiliyorsak, rahat nefes alabiliyorsak Çanakkale’de bize bu vatanı canı pahasına emanet eden şehitlerimiz sayesindedir. Biz Çanakkale’yi anarken sadece dedelerimizin hikâyelerini dinleyerek, ağlayarak geçiştirmeyelim. Biz dedelerimizin bize emanet bıraktığı bu ruhu taşıyarak yaşayalım. Nasıl taşıyacağız? Çok okuyacağız, çok çalışacağız, kendimizi her hususta yetiştireceğiz. Çünkü düşmanın şekli değişti ama düşmanın tavrı hiç değişmedi. Bize aynı şekilde saldırmaya devam ediyorlar. Daha üç gün önce Yeni Zelanda’da 49 Müslüman vatandaşı şehit ettiler. Bu olayı sorgulayacak olursak bu terörist katliamı yaparken bu şöyle böyle demeden herhangi bir ayrım yapmadan Müslümanları katletti. Bu bizim için de geçerlidir. Onlara göre bu coğrafyada yaşayan herkes tektir. Ve amaçları bizi bu coğrafyadan silmek, bizi geldiğimiz yere Orta Asya’ya göndermek. Suriye’nin bizim Hatay'ı topraklarında gösteren haritaları var. İsrail’in Orta Doğu Projesi kapsamında bizim Doğu Anadolu Bölgesi'ni topraklarında gösteren haritaları var. Yunanistan’ın İstanbul’u Başkenti gösteren, İzmir’i topraklarında gösteren haritaları var. Onun için biz yaptığımız işin en iyisini yapmakla sorumluyuz. Biz bu topraklara hizmet etmek zorundayız. Çanakkale’de şehit olan dedelerimizin bize emanet ettiği topraklara sahip çıkmak için, onlara olan borcumuzu ödeyebilmek için çalışmak, bu ülkeye hizmet etmek zorundayız. Yoksa Allah korusun, dün Çanakkale’ye gelenler bugün emellerini değiştirmediler. Bugün yine fırsat bulduklarında saldıracaklardır. Cihat sadece silahla yapılan bir iş değildir. Dün dedelerimiz silahla savaştı, biz bugün kalemle savaşacağız. Hem bilimsel olarak hem teknolojik olarak onlardan önde olmak zorundayız. Son cümlem olarak Çanakkale ruhu sadece cephede savaşmak değildir. Kendimizi geliştirip bu memlekete, bu ülkeye hakkıyla hizmet etmektir." diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler