27 Nisan 2024, Cumartesi

“TMO fazla mısır alsın”

20 Eylül 2016, Salı 15:40

     


Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Çine’de yaptığı esnaf ziyareti kapsamında eski Ziraat Odası Meclis Başkanı Hasan Yıldız’ın işyerini ziyaret etti. Vali Koçak, Çine’nin tarımı konusunda Yıldız’dan bilgiler aldı.

 

Çine’nin tarımı konusunda Vali Koçak’ı bilgi veren Hasan Yıldız, “Çine’de hayvancılık ve mısır ekimi yapılmaktadır. Bölgemizde hayvancılık, olmazsa olmazımızıdır. Toprak Mahsulleri Ofisi yeterince mısır alımı yapmıyor. Bu konuda çiftçimiz çok sıkıntılı. Bölgemizda geniş bir alanda mısırekimi yapıldığı için ofisin daha fazla mısır alması gerekiyor. Çünkü tüccar, mısırı 65 kuruştan alıyor. Ofis ise 74 kuruştan alıyor. Kesintileri yapıldıktan sonra çiftçini eline 70 kuruş geçiyor. Arada uçurum gibi bir fark var. Ofis, randevulu sisteme geçtiği için çiftçilerimiz bu randevuyu almakta zorlanıyor” dedi.

Vali Koçak, daha sonra telefonla Toprak Mahsulleri Ofisi Aydın Ajans Amiri Gökhan Şeker ile görüşüp mısır alımların artırılmasını istedi. Koçak, çiftçilerin işlerinin kolaylaştırılması için Şeker’e talimat verdi. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler