26 Nisan 2024, Cuma

Çine’de TÜKAS toplantısı yapıldı

20 Eylül 2014, Cumartesi 15:28

     


Çine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Atıgan, Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi (TÜKAS) çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

 

Çalışmalar doğrultusunda, Aydın İl Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Adem Kaplan, Çine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Atıgan ve görevli personelin katılımıyla ilçe müdürlüğü binasında bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, yapılan çalışmaların mahalle ve ilçe bazında geldiği aşamalar değerlendirilerek, zamanında bitirilmesi için bazı tedbirler alındı.

 

Çine İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Atıgan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın konuya çok önem verdiğini bildiklerini ve çalışmalarda aksaklığın yaşanmaması için tüm kurum imkanlarını seferber ettiklerini ve çalışmaların zamanında bitirileceğini söyledi. TÜKAS hakkında bilgiler veren Müdür Atıgan, “TÜKAS ülke çapında tarım politikalarının oluşturulmasına yönelik olarak tarım işletmelerine ait tarımsal faaliyetlerin tamamının kayıt altına alınması, güncellenmesi ve elde edilen kayıtlardan tarım işletmesi bazında, ülke genelinde tarım istatistiklerinin oluşturulmasını sağlamaktır. TÜKAS, kayıtları ülke çapında 10 bin civarında tarım danışmanı ile bizzat yerinde oluşturulmaktadır. TÜKAS işlemleri 2014 yılında ayrıca geçtiğimiz yıllarda her on yılda bir yapılan tarım sayımı yerine de geçecektir. Bakanlığımızın proje dahilinde dağıtımını yaptığı uydu destekli, nüfus, kadastro ve tapu gibi birçok kurumun veri tabanlarının birleşiminin oluşturduğu havuzdan veri çekme kabiliyeti bulunan tablet bilgisayarlar yardımı ile yapılmaktadır. Böylelikle sayısallaştırılmış durumda bulunan tüm tarım parsellerinin ürün deseninin ve tüm hayvancılık faaliyetlerinin ve tarım alet makine varlığının atlanmadan kayıt altına alınması mümkün olmaktadır” dedi.

 

"19 PERSONEL HİZMET VERİYOR"

Çine’de TÜKAS kayıtlarını oluşturmak için 19 tarım danışmanı ziraat mühendisi ve veteriner hekimin çalışmaları yürüttüğünü söyleyen Atıgan, “Çalışmalar tablet bilgisayarların dağıtımı ile yani 15 Temmuz itibari ile başlamış ve tüm hızı ile devam etmektedir. Çalışma bittiğinde ulusal sonuçlar ile birlikte ilçemiz tarım potansiyelinin ilk defa bu kadar kapsamlı olarak çıkarılmış olacak ve sonuçların yerelde mikro planlamalarda büyük fayda sağlayacağı ümit ediyoruz” diye konuştu. (SEZGİN MADRAN/MADRAN AJANS)







 
Son Eklenen Haberler