26 Nisan 2024, Cuma

Hayatını felçli annesine adadı

20 Ağustos 2014, Çarşamba 10:33

     


Çine'nin Evciler Mahallesi'nde yaşayan Sabri Gültin (41), 65 yaşındaki felçli ve yatalak annesi Nadire Gültin'e özenle bakıyor.

(GALERİ İÇİN FOTONUN ÜZERİNİ TIKLAYIN)

Yakalaşık 1 ay öncesine kadar annesine babasının baktığını söyleyen Sabri Gültin, "1 ay önce babam vefat etti. Anneme ben bakmaya başladım. Annem, 20 sene önce felç geçirdi ve yatalak oldu. Annemin yemeğini yediriyor, suyunu içiriyor ve tuvaletini ben yaptırıyorum. Mesleğim garsonluktu. Mesleğimi bırakmak zorunda kaldım. Artık annem ve ben, ömrümüz yettiği kadar birlikte yaşayacağız. O, beni bu günlere nasıl özenle bakarak getirdiyse, şimdi sıra bende. Annemin eli ayağı, kulağı, gözü oluyorum. Her işini yapıyorum. Evin bütün işlerini tek başıma yapıyorum. Çamaşır, bulaşık yıkıyor, yemek yapıyor, evin temizliğini yapıyorum. İşlerden arda kalan zamanda annemle evde oturmakla geçiriyorum. Akşamları annemi evin önüne çıkarıyorum. Annemin ve evin bütün ihtiyaçlarını karşılarken, bunları seve seve yapıyorum. Bu durumdan şikayetçi değilim" dedi.

 

"ANNEM ONU BIRAKIP GİTMEMDEN ÇOK KORKUYOR"

Babasının vefatıyla birlikte hayatını felçli ve yatalak annesine adayan Gültin, "Annem, onu bırakıp gitmemden çok korkuyor. Çok zor konuşabiliyor ancak ben lavaboya giderken bile, 'Gitme oğlum' demek için çabalıyor. Annemi kader bizi ayırana kadar hiç yalnız bırakmayacağım. Keşke, babam da yaşasaydı da ona da ben baksaydım" diye konuştu.

 

Annesini seve seve baktığını söyleyen ve bir an olsun yanından ayrılmayan Gültin'in tek sorunu babasının vefatından sonra kesilen bakım maaşının annesine verilmesi. Annesine baktığı için çalışarak, para kazanamayan Gültin, devlet yetkililerinden bu konuda acil yardım istiyor. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler