• 20 Haziran 2023, Salı 18:04

“Çine Kaymakamı buradan giderse kurban keseceğim”

Çine’de yaşayan Özcan Yılmaz (56), yaşadığı birtakım sıkıntılar nedeniyle işini kaybettikten sonra iş bulma konusunda kendisine yardımcı olacağını düşündüğü Çine Kaymakamı Turan Erdoğan yanına gittiğini, ancak hiç beklemediği bir muamele ile karşılaştığını söyleyerek, “Çine Kaymakamı ‘Sen kimsin benim yanıma bu şekilde geliyorsun’ diyerek beni azarladı. Ben bu makamlara gelmiş kişilerden böyle bir tepki beklemiyordum” dedi.

Çine Çaltı Mahallesi’nde yaşayan evli ve iki çocuk babası Özcan Yılmaz, bazı sıkıntılar nedeniyle işini kaybettiğini iş bulma konusunda kendisine yardımcı olacağına inandığı için Çine Kaymakamı Turan Erdoğan’ın yanına gittiğini söyleyerek, “Kaymakam bey yanına giderken kendisinin binadan çıktığını gördüm. Aracına doğru ilerlerken bende aracının yanına geldim kendimi tanıtarak derdimi söyleyecektim ki beni azarlayarak yanından kovdu. ‘Sen kimsin beni bu şekilde durduruyorsun, geliyorsun’ gibi şeyler söyleyerek yanından uzaklaştırdı. Bende devlet büyüklerimize durumu bildiren mektuplar yazdım ve bazı mektupları gönderdim. Yeni göreve gelen İçişleri Bakanımızı da durumu bildireceğim” diye konuştu.

“MADDİ VE MANEVİ OLARAK ZOR GÜNLER GEÇİRDİM”

Yılmaz, işini nasıl kaybettiğinden bahsederek, “Çiftçilik mesleği ile uğraşırken, bundan 8 yıl önce beni tahrik eden kişiyi darp ederek cezaevine girdim. O dönemde de işimi büyütmek için çektiğim kredilerimi ödeyemeyerek 37 dönüm zeytinliğim, 4 ayrı parçadan oluşan 10 bin metrekare arazim icradan satıldı. 8 ay cezaevinde kaldım. Kazandığım bütün mal varlığım icardan satılınca ekecek bir tarlam kalmamıştı. Maddi ve manevi olarak zor günler geçirdim” ifadelerini kullandı.

‘SEN KİMSİN BENİ BU ŞEKİLDE DURDURUYORSUN’

Psikolojik olarak kendini biraz daha toparladığı dönemlerde iş bulmak için çabaladığını anlatan Yılmaz, şunları söyledi: “320 bin liralık borç gecikme ve faizlerle birlikte 1 milyonu bulmuştu. Hem taksitlerimi ödemek hem de çalışarak kafamı dağıtmak istiyordum. Lütfen yanlış anlamayın kimseden para istemek gibi bir derdim yoktu. Tek amacım bir iş bulup taksitlerimi ödeyebilmekti. Çine’nin amiri ve Çine Organize Sanayi Bölgesi’nin Başkanı diye Çine Kaymakamı Turan Erdoğan’ın yanına iş konusunda yardımcı olması için gittim. İlk olarak kendisini dışarı çıkarken arabasının yanında gördüm, beni burada azarladı. Daha önce de söylediğim gibi ‘Sen kimsin beni bu şekilde durduruyorsun’ dedi.”

“DEVLETİN HİÇBİR KURUMUNDA VATANDAŞIYLA BÖYLE KONUŞAN YÖNETİCİLER OLAMAMALI”

Yılmaz, ikinci kere Kaymakam Turan Erdoğan’ın makamına çıktığını söyleyerek, “Kaymakam benden ilk karşılaşmasındaki tepkisinden dolayı özür diledi. Yardımcı olacağını söyledi. Sonra ki gidişlerimde sana iş bulamadım gibi söylemlerle beni makamında azarlayarak en son ki görüşmemizde de beni yanından tabiri caizse kovdu. Ben sadece iş istemiştim. Çine Organize Sanayi’de bir iş bulabileceğimi düşünmüştüm. Devletin hiçbir kurumunda vatandaşıyla böyle konuşan yöneticiler olamamalı. Ben başkalarında da duyuyorum, Kaymakamın vatandaşa dokunduğu, bir araya geldiği yok. Herkes şikayetçi. Devletimizin bütün kurumlarına şikayetimi yazdım. Kaymakam buradan giderse kurban keseceğim” dedi.

“ÖZELLİKLE MUSTAFA SAVAŞ VEKİLİMİZ BANA ÇOK YARDIMCI OLDU”

Bu dönemde AK Partili milletvekillerinin kendisine çok yardımcı olduğunun da altını çizen Yılmaz, “Özellikle Mustafa Savaş vekilimiz bana çok yardımcı oldu ve son olarak iş bulmamamda kendisi ricacı oldu. Allah onlardan razı olsun” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.

Bugün için kayıtlı nöbetçi eczane bilgisi bulunamadı.