26 Nisan 2024, Cuma

Fidan Baba'ya, yeşil yaprak rozeti!

19 Kasım 2015, Perşembe 14:52

     


Çine Kabataş Mahallesi’nin Acısu Mevkisi’nde yaşayan ve 2 dönümlük yamaç arazisinde binlerce meyve ve fidan yetiştirdiği için ‘’Fidan Baba’’ olarak bilinen Ekrem Gökcan (67), TEMA gönüllüsü oldu. Gökcan’a yeşil yaprak rozetini TEMA Vakfı Çine İlçe Gönüllü Sorumlusu Salih Bozkurt taktı.

Bölgede yetişebilecek ne kadar bitki varsa hepsini yetiştirdiğini belirten Ekrem Gökcan, doğal yaşamla iç içe vakit geçiriyor ve hayatını bitkilerine adadığını söylüyor. Bahçesinde Ihlamur, kestane, kivi ve kahve fidanının olmadığını bildirerek "onun haricinde ne ararsan var bu bahçede" diyen Gökcan, TEMA üyesi çocuklar tarafından ‘’Fidan Baba’’ olarak çağırılıyor.

Gökcan, üzüm, incir ve cevizin en az 20, eriğin ise en az 10 çeşidini bahçesinde yetiştiriyor. Yaklaşık iki dönümlük arazide yetiştirdiği ürünleri herkesin yiyebileceğini bildiren Ekrem Gökcan, “Ben burada sadece bekçiyim. Kimin yediği önemli değil, önemli olan bitkilerin verime geçmesi” diyor. Binlerce bitkiye hayat veren, Gökcan, bu ürünleri üretmekten gurur duyduğunu belirtiyor.

HAYALİ OKULLARA AĞAÇ DİKMEK

Gökcan, çok sayıda bitki yetiştirmenin çok zahmetli bir iş olduğunu söylese de bundan şikayetçi olmadığını, ömrünün sonuna kadar doğaya ve insanlığa bu şekilde hizmet etmeye devam edeceğini ifade ediyor. Hayallerinden birisinin Çine’deki bütün okulların bahçelerine çeşitli ağaçlar dikmek olduğunu belirten Ekrem Gökcan, bu hayalini hayata geçirmek için Kaymakamlığa başvuracağını söylüyor. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler