26 Nisan 2024, Cuma

BAŞKAN ŞOFÖRE KÖTÜ ÖRNEK OLDU

19 Ocak 2021, Salı 08:34

     


Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter’in aracı, güzergâh izin belgesi olmadan yolcu taşırken yakalandı. Araç trafikten men edilirken şoföre de 6 bin 700 TL para cezası uygulandı. Başkan Öter, “İzinli aracım kaza yaptığı için mücbir sebepten dolayı kullanmak zorunda kaldım” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter’e ait olan, Tamer Öztürk idaresindeki 09 LH 007 plakalı ticari araç 14 Ocak Perşembe günü saat 19.00’da kontrol noktasında durduruldu. Bir maden firmasının personelini taşıyan aracın güzergâh izin belgesi olmadan yolcu taşıdığını tespit eden ekipler, şoföre 6 bin 700 TL para cezası uyguladı ve araç trafikten men edilerek yediemin deposuna çekildi.

Olay kısa sürede Çine’de önce şoför camiasının ardından da ilçenin gündemine oturdu. Kulaktan kulağa yayılan, bazı sosyal medya hesaplarında paylaşımlara yansıyan olay nedeniyle Şoförler Odası Başkanı Bircan Öter, topa tutuldu. Kimileri, “İmam yellerse cemaat pisler” atasözüne gönderme yaptı.

İZİNLİ ARACIM KAZA YAPMIŞTI

Olay nedeniyle büyük üzüntü yaşadığını söyleyen Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, “12 Ocak’ta güzergâh izin belgem olan aracım kaza yaptı. Yerine D2 belgeli şehirlerarası yolcu taşıma belgesi var olan aracımı kullandım. Bu aracımın da il içi güzergâh izin belgesi yok. Mücbir sebepten dolayı il içerisinde sözleşmeli firmanın akşamüzeri işçileri çıktığında mecbur kullanmak zorunda kaldım. Kullandığım araç da D2 belgelidir, korsan araç değildir. Sadece güzergâh izin belgesi yoktur” diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler