27 Nisan 2024, Cumartesi

Otogar var, tabelası yok

18 Ağustos 2014, Pazartesi 16:24

     


Aydın'ın Çine İlçesi'nde yaklaşık 50 yıldır hizmet veren Çine Otogarı'nın varlığını temsil eden ne bir otogar tabelası var. Ne de otogara girişi belirten yön levhası. Araç ve otobüs sürücülerinin otogarı fark etmediğini belirten otogar esnafı, otogar tabelası ile girişine yön levhası yapılmasını istiyor.

 

Otogara bugüne kadar hiç tabela takılmadığını belirten otogar esnafı Fatih Timur, "Bir ilçenin en önemli alanlarından birisi şüphesiz otogarıdır. Bu güne kadar çok şehir ve ilçe gezdim. Hiç tabelası olmayan bir otogara rastlamadım. Fakat bizim otogarın tabelası yok. Çine'ye dışarıdan gelenler için çok önemli bir işaret ve uyarı olan otogar tabelasının bir an önce konulmasını istiyoruz" dedi.

 

Otogar esnaflarından Kamil Turan ise, "Otogarın tabelası yok, ayrıca otogara giriş levhası da yok. Otogarın girişinde yerini belli eden bir levha veya tabelası olmadığı için bazı firma otobüsleri dahil bir çok dışarıdan gelen araç otogarı es geçiyor ve ileride otogar arayıp duruyor. Otogarı geç fark eden sürücüler, bazen geri dönerek, otogara giriş yapmak istiyor ve böylelikle kazalar meydana geliyor" diye konuştu.

 

Çine Otogarı'nın bugüne kadar bulunmayan tabelasının konulmasını isteyen otogar esnafı, otogar tabelası ve otogara giriş levhasının asılmasıyla ile birlikte özellikle otogarın fark edilememesinden kaynaklı kazaların bir daha yaşanmayacağını söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler