27 Nisan 2024, Cumartesi

Kanser fabrikası istemiyorlar

18 Haziran 2018, Pazartesi 15:59

     


Çine Gökyaka Mahalle sakinleri, Çine Organize Sanayi Bölgesi'nde devam eden genişletilme çalışmalarının arazi sahipleri ve mahalle halkını sıkıntıya düşürmeyecek şekilde projelendirilmesini belirterek, yerleşim alanına çok yakın bölgede faaliyete geçirilecek fabrikaların hastalıklara zemin hazırlayabileceği konusunda uyarıda bulundu.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ)

 

Çine Gökyaka Ovası’nda arazileri bulunan ve Aydın’da cazibe merkezi haline gelen Çine OSB’nde yatırımcı firmalara verilecek yer kalmayınca başlatılan ve bölgeye katılması düşünülen 2 bin 300 dönüm arazi içinde tapulu arazileri bulunan bazı vatandaşlar arazilerini satmak istemediklerini ifade etti.

 

Arazilerini satmak istemeyen vatandaşlar Çine Ziraat Odası'nı ziyaret ederek, sorunlarının çözümü konusunda yardım istedi. Arazi sahipleri, genişletilme çalışmalarına engel olmak istemediklerini ancak genişlemenin daha uygun ve verimli arazi dışındaki alanlarda gerçekleştirilmesi gerektiğini savundu.

 

"SOLUNUM VE KANSER VAKALARINDA ARTIŞ..."

Üreticinin her zaman yanında olduklarını ifade eden Çine Ziraat Oda Başkanı Özkan Atıgan "Gökyaka ve Yörükler Mahallesi'nde Organize Sanayi Bölgesi'nin ikinci etabı için köylülerin verimli arazilerinin kamulaştırılması, mahalle halkını mağdur edecektir. Öncelikli olarak bölgede kamulaştırılan arazilere fabrikaların tamamen kurulması gerekmektedir. Yani fabrikalar faaliyete geçsin, daha sonra ikinci etap yapılsın. Bu mahallelerimizde yoğun bir şekilde tarım ve hayvancılık yapılmaktadır. Daha uygun yerler araştırılarak 2. etabın uygun yerlerde yapılmasını istiyoruz. Bu yerlerde yapılması halinde 2.etap köyün içine kadar gelecektir. İleride Gökyaka Mahallesi bu fabrikalardan etkilenecek solunum hastalıkları ile kanser vak'alarında artış görülmesine sebep olacaktır. Bu nedenle mahallelinin mağdur edilmemesini talep ediyoruz" dedi.

 

"TEDBİRLERİN ALINMASINI İSTİYORUZ"

Çine Gökyaka Mahalle Muhtarı Süleyman Tezcan, "Bu fabrikalar mahallemize çok yakın yerlere kurulur ve insanlar bu fabrikalardan dolayı hasta olur, yaşam olumsuz etkilenir ise bunun vebali bu projeyi yürüten yetkililerdir. Biz mahalle halkı olarak bu konuda gerekli açıklamaların yapılmasını ve gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz. Organize Sanayi Bölgesine karşı değiliz. Bizim buradaki amacımız önümüzdeki süreçte olabilecek olumsuzlukları şimdiden gidermek. Bu konuda yetkililerden bizim fikirlerimize anlayış göstermelerini istiyoruz" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler