20 Nisan 2024, Cumartesi

“Çine’mize hizmetten mutluluk duyuyoruz”

17 Eylül 2021, Cuma 11:01

     


Çineli Mühendis çift, ilçede verilmeyen alanda hizmet vermeye başladı. Ciddi bir iş dalını ilçeye kazandırdıklarını belirten Ziraat Mühendisi Hilmi Mersin, “Biomersin İlaçlama Dezenfeksiyon ve Çevre Sağlığı Hizmetleri olarak ilçemizde yetkili ilk ve tek firma olmaktan ve Çine’mize bu hizmetleri vermekten bir Çineli olarak mutluluk duyuyoruz” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine’de bulunan gıda üretim yerleri, firmalar, kurumlar ve vatandaşların diğer il ve ilçelerden temin ettiği ilaçlama ve çevre sağlığı hizmetini açtığı firma ile Çinelilerin hizmetine sunan Ziraat Mühendisi Hilmi Mersin ve eşi Gıda Mühendisi Meliha Mersin çifti, ilçedeki önemli bir eksiği gidermeye çalışacaklarını ifade etti.

“CİDDİ BİR İŞ DALINDA HİZMET VERİYORUZ”

Çine Hamitabat Mahallesi Mehmet Yavaş Caddesi Atatürk İlkokulu karşısında açtıkları Biomersin İlaçlama Dezenfeksiyon ve Çevre Sağlığı Hizmetleri firmasının sahibi Hilmi Mersin, “Aldığım Ziraat Mühendisliği eğitimimin yanı sıra sektörde farklı illerde çalışarak kazandığım tecrübe, iş becerilerimin sonucunda, Çine’de böyle bir hizmet vermek için kendi işimi kurdum. İlçemizde bulunan düzenli aylık periyotlar halinde hizmet alan gıda işletmeleri ve fabrikalar başta olmak üzere bu zamana kadar aydın merkez ve çeşitli ilçelerden gelen firmalar ile çalışmak zorunda kalıyorlardı. Çinede bulunan tüm iş yerlerini bizimle çalışmasını isterim. Ciddi bir iş dalında hizmet veriyoruz ve bunun bilincinde güvenlik tedbirlerini alarak profesyonel uygulamalar yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

“İSTİLACI HAŞERELERDEN ÖNCE HAREKET ETMEK GEREKİYOR”

İnsan sağlığını tehdit eden mikroorganizmalar ve haşerelerle mücadele için tavsiyelerde de bulunan Mersin, “Mevsim geçişlerinde havaların soğuması ve yağışların artmasıyla haşerelerin İç mekanlara akın etmesi kaçınılmaz oluyor. Bu dönemlerde özellikle hamam böceği, kırkayak, kulağakaçan gibi haşerelerin yanı sıra, farelerin de evlerde ve işyerlerinde görülme olasılığı artıyor. Bu istilacı haşerelerden önce hareket edip yılda en az 2 kere evlerinizin haşere ilaçlamasını yaptırmanızı tavsiye ediyorum. Toplum Sağlığı açısından her türlü haşere mücadelesinde ve zararlı mikroorganizmalara karşı(virüs, bakteri, mantar) yaptığımız böcek ilaçlama, dezenfeksiyon uygulamaları ile halk sağlığını tehdit eden tüm zararlılara karşı uygun fiyat ve kaliteli hizmet anlayışımız ile hizmet veriyoruz. Kullandığımız ilaçlar sağlık bakanlığı ruhsatlıdır, insan sağlığına hiçbir zararı yoktur. Uygulandığı ev ve işyerlerinde koku leke bırakmaz ve eşyalara zarar vermez. Başlıca mücadele ettiğimiz haşerelerin başında akrep, kırkayak, çiyan, kulağakaçan gibi zehirli türlerin yanı sıra hamamböceği ,karasinek, sivrisinek, tatarcık(yakarca), bit,pire,kene, fare ,yılan ve gözle görülemeyen çeşitli alerji yapan akarlara karşı mücadele veriyoruz” diye konuştu.

“VİRÜSÜN BAŞKA BİREYLERE YAYILMASININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ÖNEMLİDİR”

Ülke olarak yaklaşık 2 yıldır mücadele verilen koronavirüs pandemisinin önlenmesi açısından dezenfeksiyonun önemine de değinen Ziraat Mühendisi Hilmi Mersin, “Koronavirüse karşı bulaşma riskini en aza indirmek için toplu kullanılan yerlerinin, okulların, servis araçlarının düzenli aralıklarla dezenfekte edilmesi gerekiyor. Koronavirüs testi pozitif çıkan kişilerin çalıştığı alanların ve evlerinin karantina süreçlerinin bitiminde dezenfeksiyon uygulamasıyla ortamda kalıntı olarak kalma ve başka bireylere yayılmasının önüne geçmek için önemlidir” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler