26 Nisan 2024, Cuma

Alabanda kazıları 12 aya çıkarıldı

17 Şubat 2020, Pazartesi 16:20

     


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Çine'deki Alabanda Antik Kent kazı çalışmaları 12 aya yayılırken bu gelişme Alabanda gönüllüleri başta olmak üzere ilçe halkını mutlu etti.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

M.Ö. 4. yüzyılda, Helenleşmeden önce bir Karia kenti olan ve günümüzde Çine merkeze 9 kilometre uzaklıktaki Doğanyurt Mahallesinde yer alan Alabanda Antik Kentteki kazı çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 12 aya yayıldı. Bu durum Alabanda Kültür Varlıklarını Koruma ve Değerlendirme Derneği üyeleri tarafından sevinç ile karşılandı. Alabanda Kültür Varlıklarını Koruma ve Değerlendirme Derneği Başkanı Nuri Şenkaya alınan kararın 'Çine'yi Selçuk Alabanda'yı Efes' yapma amacı doğrultusunda büyük bir adım olduğunu ifade ederken, Alabanda Kültür Varlıklarını Koruma ve Değerlendirme Derneği Kurucu Başkanı Arif Ali Uyguç ise Alabanda'nın yıllar sonra ilçenin en önemli turizm noktası haline dönüşeceğini ifade etti.

 

"ALABANDA'YI KORUMAMIZ GEREKİYOR"

Alabanda Kültür Varlıklarını Koruma ve Değerlendirme Derneği Başkanı Nuri Şenkaya, "Yaz döneminde 15-20 günlük kazı çalışmaları ile istenilen verimi alamıyorduk. Kazı Başkanı Doç. Dr. Ali Yalçın Tavukçu bu haberi bize iletti. Kazı çalışmaları 12 aya yayıldı. Ekonomik miktarın artması demek daha çok işçi demek. İşçilere bu sayede istihdam sağlanacak iken bu sayede kazı süresi de hızlanmış olacak. Alabanda'yı korumamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

 

"TURİST KİTLESİ ÇİNE'YE AKIN EDECEK"

Alabanda Kültür Varlıklarını Koruma ve Değerlendirme Derneği Kurucu Başkanı Arif Ali Uyguç, kazı çalışmalarının 12 aya yayılmasını sevinçle karşıladıklarını ifade ederken, "Alabanda gönüllüleri olarak alınan bu karar bizleri çok mutlu etti. Alabanda yıllar sonra bu ilçenin en önemli ekonomik kaynaklarından bir tanesi konumunda olacak. Değişik kültürlerin ve kültür eserlerinin görülmesi için seyahat eden turist kitlesi Çine'ye akın edecek. Alınan bu karar ilçemize hayırlar getirsin" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler