19 Mart 2024, Salı

30 yıldır bitmeyen dostluk

17 Ocak 2019, Perşembe 10:23

     


1960'lı 1970'li yıllarda yük ve insan taşımacılığında kullanılan triportörler şimdilerde tarih olurken, Çineli Yaşar Uslu'nun 30 yıllık emektarı ona can yoldaşı olmaya devam ediyor.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine'nin Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan 60 yaşındaki Yaşar Uslu, 1960'lı 1970'li yıllarda yük ve insan taşımacılığının yapıldığı triportörüyle hayat mücadelesine devam ediyor. At arabasından sonraki dönemin en önemli taşıma araçlarından olan triportörler gelişen teknolojiyle birlikte tarihe karışsa da yürüme engelli Yaşar Uslu triportöründen vazgeçemiyor. Gideceği her yere triportörüyle gittiğini söyleyen yürüme engelli Yaşar Uslu, "Eskiden inşaatlarda sıvacılık yaparak geçimimi sağlardım. 30 yaşında evde olduğum bir esnada aniden rahatsızlanarak felç geçirdim. Sağ bacağım hiç tutmuyor. Geçimimi sağlamak için ikinci el bir triportör satın aldım. O zamanın parasıyla tam 250 lira verdim. Perşembe günleri triportörümle evlere eşya, ürün gibi şeyler taşıdım. Kurban bayramlarında kurban taşıdım. Nakliyecilik yaparak iki çocuğumu da büyüttüm. En zor günlerimde benim ekmek teknem triportörüm oldu." dedi.

 

GÜZEL BİR HATIRA OLARAK KALACAK

SSK'dan malulen emekli olduğunu belirten Yaşar Uslu, triportörünün yaşamının bir parçası haline geldiğini, her gittiği yere triportörüyle gidebildiğini söylerken, artık nakliyecilik yapamasa da triportörünün eli ayağı ve en iyi arkadaşı olduğunu, ömrü yettiğince kullanacağını söyledi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler