26 Nisan 2024, Cuma

Çine’de doğalgaz çalışmaları başlıyor

15 Temmuz 2017, Cumartesi 14:26

     


Çine’de doğal gaz çalışmaları başladı. Doğalgaz boruları Kahraman Mahallesine indirildi. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, 2018 yılı Ocak ayında Sarıoğlu ve Yeni Mahalle halkının doğalgaz ile tanışacağını söyledi.

 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, yurt genelinde 17 ilçeyi daha doğalgaz alım kapsamına almasının ardından 17 ilçe içerisinde yer alan Çine’de de doğalgaz çalışmaları başladı. İlçeyi doğalgaz ile kavuşturacak olan Enerya A.Ş. doğalgaz borularını Kahraman Mahallesine indirdi.

 

“HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “Uzun yıllardır ilçemize doğalgaz gelmesi için uğraş veriyorduk. Geçtiğimiz günlerde nüfusu 20 bin üzerindeki belediyelere doğalgaz gelmesi için özel bir yasa çıkarıldı. Belediyeler bedel talep etmeyecek, tamiratları belediyeler yapacak ise doğalgaz gelebilir denildi. Bizde meclisimizde gündeme getirdik, oy birliği ile kabul edildi. Büyükşehir’de de oy birliği ile kabul edildi. 2018 Ocak ayı itibari ile Çine’de doğalgaz dağılımı yapılacak. İlk olarak Yeni Mahalle ve Sarıoğlu Mahallelerinde doğalgaz dağılımı yapılacak ve ardından diğer mahallelere dağılımı gerçekleştirilecek. Bu hizmetin ilçemize gelmesini sağlayan Büyükşehir ve Çine Belediye meclis üyelerine teşekkür ediyorum, Çine’mize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

“HİZMET VE ESERLER KALICIDIR”

Doğalgaz çalışmalarını yerinde inceleyen Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut da, “Çine nihayet doğalgaza kavuşuyor. Biz, halkımızdan aldığımız görev ve yetkileri sonuna kadar Çine’nin gelişmesi ve güzelleşmesi için kullandık ve kullanmaya devam edeceğiz. Doğalgazın ilçemize gelmesinde emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum. Kişiler ve görevler geçicidir. Fakat hizmet ve eserler kalıcıdır. Bu hizmetin ilçemize hayırlı olmasını dilerim. İnşallah doğalgaz çalışmaları sorunsuz bir şekilde devam edecek” diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler