7 Mayıs 2024, Salı

Bukre, güneş gibi doğdu

15 Temmuz 2015, Çarşamba 10:52

     


Çine’nin tanınmış simalarından Nihat Kıvrak ile Emine Kıvrak’ın yıllar sonra bir kız çocuğu oldu. Kıvrak ailesinin en büyük arzularını gerçeğe dönüştüren kız çocuğuna, en büyük abisi Sergen Kıvrak (19) ‘gecenin sabaha en yakın olan zaman dilimi’ anlamına gelen Bukre ismini verdi.

 

Evciler Mahallesi’nde yaşayan Nihat Kıvrak (49) ile Emine Kıvrak (36) 1994 yılında evlendi. 19 ve 15 yaşında iki erkek çocuk sahibi olan Kıvrak çiftinin kız çocuğuna olan özlemleri yıllar sonra Bukre ile son buldu. Bebeğin ismini 19 yaşındaki en büyük abisi Sergen koydu. Kız kardeşine vereceği ismin çok özel olmasını isteyen Sergen Kıvrak, Kahraman Tazeoğlu’nun ‘Bukre’ adlı kitabında tanıdığı ‘gecenin sabaha en yakın olan zaman dilimi’ anlamına gelen ‘Bukre’yi seçti. Sergen Kıvrak, 4 yaşındayken dünyaya gelen kardeşi Enis Kıvrak’a (15) ağabeylik ile Bukre’ye yapacağı ağabeylik arasında büyük bir farklılık olacağını, Enis ile çocukluklarının birlikte geçtiğini, ancak Bukre’nin gözleri önünde büyüyeceğini söyledi. Sergen Kıvrak, bu durumun anlatılası değil, yaşanılası bir durum olduğunu belirtti.

 

15 yıl sonra yeniden baba olmanın sevincini yaşayan Nihat Kıvrak (49), “Bukre bizim için sürpriz oldu. Bukre’yi fark ettiğimizde 3 aylık olduğunu öğrendik. İki tane erkek çocuğumuz var. Bizim de bir kız çocuğumuzun olacağını duyunca, çok sevindik. Allah’ın verdiği cana kıymayı hiç düşünmedik. Bukre, bize hayatımız boyunca alabileceğimiz en güzel hediye oldu. Ben yıllar sonra özlemini çektiğim bir kız çocuğu sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Allah, evlat hasreti, kız çocuğu hasreti çeken herkese nasip eğlesin” dedi.

 

AİLEDEKİ TÜM ERKEKLERİN PABUCU DAMA ATILDI

Yeniden anne olmanın sevincini yaşayan Emine Kıvrak (36), yaşadığı bu mutluluğu tarif edecek söz bulmakta güçlük çekerken, şöyle konuştu:

 

“İki erkek evladına sahip bir anne olarak bir kız çocuğum olmasını çok istiyordum. Bugüne kadar hep dua ettim. Dualarım gerçek olduğu için çok mutluyum, bu mutluluğumu anlatacak söz bulamıyorum. Hep kız çocuğu sevgisini başka ailelerin kız çocuklarında aramak ve gidermek zorunda kaldım. Şimdi Bukre ile kendi öz kız çocuğumu sevmenin mutluluğunu yaşıyorum. Şimdilik gözüm Bukre’mden başkasını görmüyor. Eşim ve erkek çocuklarım da beni anlayışla karşılıyor.” (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler