19 Mart 2024, Salı

Çeşmeler mühürlendi

14 Ekim 2019, Pazartesi 15:17

     


Çine'de bir haftadır süregelen ishal ve kusma şikayetleri nedeniyle mahallelerdeki tatlı su çeşmeleri kullanıma kapatıldı.

 

Çine'de yaklaşık bir haftadır çoğunluğu Mutaflar ve Hamitabat Mahallesinde yaşayan vatandaşlar olmak üzere yüzlerce vatandaş kusma ve ishal şikayetleriyle Çine Devlet Hastanesine başvurdu. Hastaların gerekli tedavileri yapılarak, durumları iyi bir şekilde taburcu edildiği ve bu şikayetten dolayı hastanede yatarak tedavi gören vatandaşın olmadığı tespit edilirken hala ishal ve kusma şikayetleri ile hastaneye başvuran vatandaşların olması sağlık yetkililerini harekete geçirdi. Sadece Mutaflar Mahallesinden yaklaşık 160 kişinin rahatsızlanması Madran Dağı'ndan gelen içme sularında şüphe uyandırdı. İshal ve kusma şikayeti olan yüzlerce vatandaşın ise hastaneye başvurmadan eczanelerden ilaç temin ettikleri öğrenildi.

 

ÇEŞMELER KULLANIMA KAPATILDI

Çine İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından ilçe merkezinde eğitim veren 6 okuldaki çeşmelerden su numuneleri alınarak analiz için halk sağlığı labaratuarına gönderildiği bilgisine ulaşıldı. Çine Kaymakamı Turan Erdoğan, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin gerekli çalışmayı başlattıklarını bu konuda çalışmaların sonucunun beklendiğini ifade etti. Ayrıca Madran Dağı'ndan gelen tatlı su kaynaklarında da su analizi gerçekleştirileceği bildirildi. Çine'nin bir çok mahallesinde bulunan tatlı su çeşmeleri ise Çine Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından kullanıma kapatıldı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler