26 Nisan 2024, Cuma

Çine 70. Yıl’da ilk iftar

14 Haziran 2016, Salı 09:37

     


Çine 70. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin öğretmen, öğrenci ve velileri iftarda bir araya geldi. Okul olarak ilk kez gerçekleştirilen iftar organizasyonunda hep birlikte oruç açıldı. Öğrencilerin iftar öncesinde ilahi ve Kur’an-ı Kerim okuduğu programda semazen gösterisi de izlendi.

Çine 70. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Uğur Güleç, iftar sonrası velilere ve öğrencilere alacakları kararlar doğrultusunda bilgi sundu. Sağlık Bakım Teknisyeni Bölümü'nün hemşirelik ve ebelik bölümü kadar istenmediğini belirten Güleç, Sağlık Bakım Teknisyeni kontenjanının diğer bölümlere göre daha açık olduğunu, bunun devletin bu bölümdeki ihtiyacından kaynaklandığını ifade ederken, Sağlık Bakım Teknisyeni Bölümü'nün tercih edilmesine öğrencilerin geleceği açısından her hangi bir kısıtlama getirilmediğini, aksine bu bölüm diplomasını ellerinde bulundurabilecekleri bir imkan olarak nitelendirdi. Müdür Güleç, Sağlık Bakım Teknisyen Bölümü'nü tercih eden bir öğrencinin diğer iş alanlarına da yine kendi isteği doğrultusunda çalışarak ulaşabileceğini önemle vurguladı.

İftara, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, Çine İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yeter Ortan, AK Parti Yönetim Kurulu üyeleri Salih Özay ve Hakan Tosun da katıldı. UBİKAV’ın düzenlediği ‘Hayalimdeki Çin’ adlı resim yarışmasında Türkiye üçüncüsü olan Çine 70. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Gizem Mucan’a hediyesi, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ tarafından takdim edildi. İftarda yemek duasını Çine Çarşı Merkez Camisi İmamı Kemal Karahan yaptı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler