26 Nisan 2024, Cuma

Karpuzlu'da Yörük şenliği yapıldı

14 Mayıs 2018, Pazartesi 12:03

     


Karpuzlu'da belediye tarafından organize edilen 'Tekeler Yörük Şenliği', yapıldı. Tekeler İlkokulu önünden mehteran takımı eşliğinde yörük göçü ve kortej yürüyüşüyle başlayan şenlik Cuma Meydanı'nda davul zurna ekibinin ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Etkinliğe, Karpuzlu Kaymakamı Burak Çimşir, Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, belediye meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, Oda başkanları, muhtarlar, sivil toplum kuruluş ve parti temsilcileri çok sayıda vatandaş katıldı. Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, Anneler Günü münasebetiyle şenlik alanındaki annelere çiçek hediye etti. Şenlik alanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, mehteran takımı gösterileri, Aydın Büyükşehir Belediyesi Bando takımının gösterileri, Aydın Yörük Efe Kültür Derneği'nin halk oyunları ve gelin alma oyunu, Aydın Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu ve sanatçıları tarafından türkü dinletisi ilgi ile izlendi. Yörüklerin oynadıkları çeşitli yörelere ait zeybek oyunları büyük beğeni topladı. Şenliğe katılan vatandaşlara, pilav, ayran, lokma ve aşure ikramlarında bulunuldu.

 

"DEVLETİMİZ YAŞASIN, MİLLETİMİZ YAŞASIN"

Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, Yörük ve Türkmen kültürünün tanıtılması ve yaşatılması için Karpuzlu Belediyesi olarak öncü olduklarını dile getirerek, "Bölgemiz kültürel zenginliklere sahiptir. Yörük ve Türkmen kültürümüz unutulmamalıdır. Bu şenliklerde, konargöçer kültür yaşatılmaya ve genç nesillere Yörük Kültürü aktarılmaya çalışılmıştır. Burada amacımız yörük şenliği ile halkımızı eğlendirmek, ortak bir hatıra oluşturmak, insanlarımızın tanışması ve kaynaşması, bölgemizin tanıtımına vesile olmaktır. Aynı zamanda kültür birlikteliği oluşturmaktır. Bizler kültürümüzü yaşatacağız ki 'devletimiz yaşasın milletimiz yaşasın' diyoruz. Bu yönde de çalışmaya devam edeceğiz. Karpuzlu Belediyesi olarak bu şenliği geleneksel hale getireceğiz” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler