26 Nisan 2024, Cuma

Çine'deki yangında sabotaj şüphesi

13 Kasım 2019, Çarşamba 09:20

     


Çine'nin Kabataş Mahallesinde yaşayan Erhan Bilada'ya ait onlarca çam ağacı yangın nedeniyle küle döndü. Bilada, arazisinin toplulaştırma projesi ile elinden alınarak başkasına verilmek istendiğini çam ağaçlarının ise bilinçli olarak yakıldığını iddia etti.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine'nin Kabataş Mahallesinde Erhan Bilada'ya ait içerisinde 30'a yakın çam ağacı bulunan yaklaşık bir dönümlük arazide yangın çıktı. Alevler çam ağaçlarının bir kısmını kül ederken bir kısmı ise yangında büyük derecede zarar gördü. Yangının sadece çamların bulunduğu alanda çıkmasına dikkat çeken Bilada, çıkan yangının bazı kişiler tarafından bilinçli olarak çıkarıldığı iddiası ile şikayetçi oldu.

 

"ARAZİM BAŞKALARINA VERİLMEK İSTENİYOR"

Savcılığa suç duyurusunda bulunan Bilada, "2007'de satın aldığım yerimi tel örgü ile çevirdim. Ben satın almadan önce arazi bazı kişilerce kullanılıyordu. Ben satın aldıktan sonra tel örgü ile çevirdiğin arazime çam ağaçları diktim. 2008 yılında araziyi kullanan kişilerce davalık olduk, ben başka kişilerin arazisine girdiğim için ceza da yedim. Ancak şuan çevrili olan yer mahkeme kararı ile bana ait olan yer. Çine'deki Toplulaştırma Projesinden yararlanarak benim bu arazimi elimden almak istiyorlar. Ben çam ağacı diktiğim için işleri zora giriyor. Toplulaştırma yetkililerine derdimi anlatamıyorum. Bu yangın bilinçli olarak çıkarıldı. Çam ağaçlarını ortadan kaldırarak benim tapulu arazim başkalarına verilmek isteniyor. Ben buna kesinlikle izin vermeyeceğiz. Emek vererek büyüttüğüm ağaçları katlettiler hakkımı sonuna kadar arayacağım, bu yapılan kabul edilir bir şey değil. Bunu yapanların cezalandırılmasını istiyorum" şeklinde konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler