27 Nisan 2024, Cumartesi

Çine'de stratejik plan çalışmalarına başlandı

13 Eylül 2014, Cumartesi 16:49

     


Aydın'ın Büyükşehir olmasıyla birlikte 50 bin nüfusu aşan Çine'de belediye zorunlu olarak stratejik plan çalışmalarına başladı. Plan içerisinde yapılacak olan bir ankette ise, ilçede yaşayan vatandaşların belediyeye not vereceği öğrenildi.

 

Stratejik plan için oluşturulan komisyonda bir çok il ve ilçelerde profesyonel danışmanların yaptığı bu plan için Çine Belediyesi kendi insan kaynağından yararlanmayı tercih ettiğini beyan etti. Oluşturulan komisyonda ise, Timuçin Karabulut, Mehmet Yavaş, Veysel Tetik, Sami Ambarcı, Sedat Tunal, Necmiye Akçakoca, Seçil Sarı ve Ramazan Özkan yer aldı.

 

Çine Belediyesi Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, Çine Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, Çine Şoförler ve Otomobilciler Cemiyeti Başkanı Bircan Öter katıldı.

 

31 KALEM HİZMET ALANI BULUNUYOR

Sivil Toplum Örgütleri ile yapılan ilk toplantıda stratejik plan hakkında bilgiler aktarıldı. Çine Belediyesinin şuanda 31 kalem hizmet alanı bulunduğu ve bu kalem sayısının 50'ye kadar çıkarılacağı belirtildi. Yapılan hizmetlerin etkili, sürdürülebilir ve denetime açık tutulmasını amaçlayan stratejik planın 5 yıllığına göre hazırlayacağı açıklandı. Çine Belediyesi, stratejik plan çerçevesinde Çine halkı tarafından ankete tabi tutulacağı ve bu anketle birlikte halkın Çine Belediyesine not vereceği öğrenilirken, halka arzu edildiği gibi belediye hizmetlerinin yürütülmemesinin nedenini sorgulayan bir anketin daha yapılacağı açıklandı. Bu anket sonuçlarının ise, sivil toplum kuruluşları ile yapılacak olan ikinci toplantıda açıklanacağı bilgisi verilirken, stratejik plan dahilinde belediyenin iyi ve kötü taraflarının ayrılacağı, kötü tarafların da iyileştirilmesi için çalışmalar yürütüleceği dile getirildi. (OSMAN YURTTAŞ/MADRAN AJANS)







 
Son Eklenen Haberler