27 Nisan 2024, Cumartesi

İlk şehit öğretmen Akar mezarı başında anıldı

12 Kasım 2019, Salı 13:41

     


Hain terör örgütü PKK tarafından şehit edilen ilk öğretmen olan Karpuzlulu Şenol Akar, İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) tarafından gerçekleştirilen anma töreni ile mezarı başında anıldı.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

1987 yılında Şırnak Yoğurtçular Köyü ilkokulu öğretmeni olarak görev yaparken PKK'lı teröristler tarafından 10 Kasım'da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi aleme intikal edişine dair okulda anma töreni düzenlediği gerekçesi ile okul lojmanı basılarak şehit edilen Türkiye'nin ilk şehit öğretmeni Karpuzlulu Şenol Akar, Karpuzlu Şehir Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Anma törenine İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, Türk Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Veli Yıldırım, Karpuzlu Kaymakamı Ekrem Ender Ergün, Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez, Karpuzlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Ağırol, Karpuzlu İlçe Müftüsü Himmet Metin, şehit öğretmen Şenol Akar'ın ailesi, öğretmenleri, okul arkadaşları ve öğretmen arkadaşları da katıldı. Anma töreni öncesi İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri Karpuzlu Kaymakamı Ekrem Ender Ergün ve Karpuzlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Ağırol'u makamında ziyaret etti. Ardından şehit öğretmen Şenol Akar için düzenlenen anma töreni münasebeti ile Karpuzlu Şehir Mezarlığında bulunan şehidin mezarı ziyaret edildi. Karpuzlu İlçe Müftüsü Himmet Metin eşliğinde şehitler ve vatanın milli birliği için dualar yapıldı. Camide okutulan Mevlidi Şerif'in ardından Şehit Şenol Akar Ortaokulu'nda lokma hayrı gerçekleştirildi.

 

TABUTTAKİ YİĞİDE ŞENOL'A

Türkiye'nin ilk şehit öğretmeni Karpuzlulu Şenol Akar'ın okul arkadaşı Bayram Ali Çelik'ten şehit arkadaşı için yazmış olduğu şiiri okurken duygu yüklü anlar yaşandı. İşte o şiir;

 

Bilir misin ıssız köyün birinde

Elinde tebeşir bir ışık vardı

Sevdikleri bağdaş kurmuş gönlünde

Vatan için atan bir yürek vardı

 

Emeli, karanlık olmasın her yer

Aydınlık olunca sever yürekler

Bir olunca bükülmezmiş bilekler

Birliğe inanan bir yürek vardı

 

Şendi, şakraktı, Şenol'du adı

Mutlu bir ülkeydi onun muradı

Hep sevdi, hep verdi ayrım yapmadı

Turan gibi yüce ülküsü vardı

 

Bir sabah bölündü tatlı uykusu

Hainler kurmuştu ona da pusu

Eyvallah demedi yoktu korkusu

Belli ki kaderde şehitlik vardı

 

Düşünce toprağa toprak ağladı

Anası Aydın'da kara bağladı

Bir tek Aydın değil vatan ağladı

Tabutun içinde bir yiğit vardı (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler