26 Nisan 2024, Cuma

Atatürk Çine’de anıldı

10 Kasım 2016, Perşembe 13:20

     


Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 78'nci yıl dönümünde Çine’de de anıldı.

 

10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı Hükümet Meydanı’na, Çine Kaymakamlığı ve Çine Belediyesi'nin çelenk koyma töreni ile başladı. Çelenklerin konulmasının ardından sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Atatürk Anıtı'ndaki bayraklar yarıya kadar indirildi.

 

Anma etkinliği, Çine Belediyesi Kültür Merkezi'nde Çine Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programla devam etti. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çine Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cevriye Ayyıldız yaptı. Öğrencilerin oratoryo ve efe gösterileri alkış aldı. Atatürk konulu çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenciler, hediyelerini protokol üyelerinin ellerinden aldı.

Programa, Çine Kaymakamı Özkan Demir, Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Cumhuriyet Başsavcısı Nazlı Sertap Yalçın, Çine Garnizon Komutanı Yüzbaşı Soydan Hekim, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, belediye meclisi üyeleri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler