27 Nisan 2024, Cumartesi

Başkan Eraslan, kaçak avcılar için seferberlik çağrısı yaptı

10 Eylül 2014, Çarşamba 11:31

     


Çine Avcılar ve Atıcılar Derneği'ne kayıtlı avcılar, ilçedeki kaçak avlanmayı önlemek için bütün ilçe halkına seferberlik çağrısında bulundu. Dernek Başkanı Salim Eraslan, kaçak avcıları ağır para cezalarının beklediğini söyledi.

 

Çine Avcılar ve Atıcılar Derneği'ne kayıtlı 278 avcı olduğunu açıklayan Dernek Başkanı Salim Eraslan, ilçede kayıtsız olarak kaçak av yapan kişi sayısının 3 bine yakın olduğunu tahmin ettiklerini ifade etti. Bütün kaçak avcıları kayıt altında avlanmaya davet eden ve duyarlı vatandaşlardan kaçak avcılarla mücadele için kendilerine yardımcı olmaları gerektiği çağrısında bulunan Eraslan, "Kayıtlı avcı sayısından kat kat daha fazla olan kaçak avcılar, bölgedeki av hayvanlarının tükenmesine neden olabileceği için tehdit unsuru oluşturuyorlar. Halbuki kaçak değil de, kayıtlı olarak avlanma yapılsa bölgemizdeki kuş popülasyonu da artış gösterecektir. Devlet, bölgedeki avcı sayısına göre üretim gerçekleştiriyor. Şu an kaçak avcılar bir başkasının rızkını yedikleri gibi birde çocuklarımızın da kuşlarını avlamaktadırlar" dedi.

 

"KAÇAK AVCILARI AĞIR CEZALAR BEKLİYOR"

Kaçak avcıları ağır para cezalarının beklediğini söyleyen Eraslan, bazı cezalar hakkında da bilgiler verdi. Eraslan, koruma altındaki bir hayvanı vurmanın ve yaban hayvanların yuvasını dağıtmanın, avlanma süresi dışında avlanmanın cezasının 302 TL, izin almadan avlanmanın 225 TL ve kaçak avlanan bir keklik için de 600 TL para cezası uygulandığını söyledi.

 

BAŞKAN KAYITLI ÜYELERİ DE UYARDI

Derneğe kayıtlı 278 avcıyı da yasal avlanma çerçevesi içerisinde avlanmaları hususunda uyarılarda bulunan Dernek Başkanı Salim Eraslan, şunları söyledi:

 

"Üvek ve bıldırcın av sezonu başladı. Yabani tavşan sezonu 4 Ekim'de keklik sezonu da 15 Ekim'de başlayacak. Çine'de avlanma yasağı olan yerler, Hallaçlar, Özeren, Karanfiller, Kasar, Yağcılar, Dutluoluk, Karahayıt, Kavşit, Kırkışık ve Sarnıç Mahalleleridir. Avlanacak olan avcı internet üzerinden AVBİS Avlak Yönetimi Bilgi Sistemi'ne girerek izin almalıdır. Bir günde bir avcı iki keklik, 8 üvek, 10 bıldırcın, 1 tavşan, 4 çulluk avlayabilir. Av yasalarına uymayan avcıların yasaları ikinci kez ihlal ettiklerinde ise Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nden almış oldukları Avcılık Belgeleri iptal edilir ve bir daha almak için başvuru da bulunma hakları da yoktur."

 

Bölgede üyeleri ile birlikte kaçak avcılığa karşı mücadelelerine bitene kadar devam edeceklerini söyleyen Eraslan, kaçak avcılık ihbarı vermek isteyen vatandaşların gündüz 0256 646 10 79, gece ise 0256 213 01 03 numaralı telefonu arayarak ihbarda bulunabilecekleri bilgisini verirken, ayrıca vatandaşların 156 Jandarma İmdat Telefon'unu da arayabileceklerini belirtti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler