26 Nisan 2024, Cuma

Altınabatlılar su sorunun giderilmesini istiyor

10 Ağustos 2018, Cuma 12:03

     


Çine'nin Altınabat Mahallesindeki su yetersizliği halkın en büyük sorunu haline geldi. Vatandaşlar bir an önce su sorununun giderilmesini istiyor.

 

Çine'nin Altınabat Mahallesindeki su yetersizliği halkın en büyük sorunu haline geldi. Neredeyse günde sadece bir saat su alabildiklerini ifade eden Salim Boz, "Biz günde sadece bir saat su alabiliyoruz. Bu sorun bölgede sadece bizim mahallede var. Bu konuda çok mağduruz. Su hayat demek biz burada yaşadığımız su sıkıntısı yüzünden hayatımızı rezil bir şekilde sürdürüyoruz. İnsanlar su olmadığı için evlerine güneş enerjisi, bulaşık, çamaşır makinesi bile alamıyor. Şahsen ben güneş enerjisi almak istedim, su yeterli olmadığı için bunun mümkün olamayacağını söylediler. Teknolojiden bile bizi mahrum bırakan bu sorunumuza çare arıyoruz, lütfen yetkililer bizim bu sorunumuza bir el atsın ve çözüme kavuştursun" dedi.

 

ÇİNE MECLİSİNDE DE GÜNDEME GELDİ

Altınabat Mahallesindeki su sorunu Çine Belediye Meclisi Ağustos Ayı Toplantısı'nda da konuşuldu. AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi İsmail Çerçi, Altınabat'taki su sorunu dile getirirken sorunun Akçaova su şebekesinden temin edilecek olan su ile çözümlenebileceğini belirtti. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Büyükşehir'in yapmış olduğu çalışmalar ile bugüne kadar bir çok su sorununun çözüme kavuşturulduğunu belirterek, "Bir çok mahallemizdeki su sorununu çözüme kavuşturduk ancak bazı yerlerde yapılan çalışmalar yeterli olamayabiliyor. Bu konuyu ilgili yetkililer ile görüşeceğim. Akçaova'dan alınacak su eğer Akçaova halkını sıkıntıya sokacak ise yapılan işin yine doğru olmayacağı düşüncesindeyim. İlgili arkadaşlar mutlaka bu sorun hakkında bir şeyler biliyorlar ve çözümü için çalışmalar yapılıyordur" diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler