26 Nisan 2024, Cuma

Sonsuzluğa uğurlandı

10 Temmuz 2016, Pazar 20:50

     


Mardin'de karakola düzenlenen saldırıda şehit düşen iki askerden 22 yaşındaki Jandarma Er Orkun Alp Arslan, Aydın'da düzenlenen cenaze töreni ile sonsuzluğa uğurlandı. Şehidin 1980 yılında Aydın Ülkü Ocağı Başkanı olan ve bir süredir cezaevinde bulunan babası Süleyman Arslan’ın da özel izinle katıldığı cenaze töreninde, yaklaşık 30 bin Aydınlı hazır bulundu.

Mardin'in merkez Artuklu İlçesi'ne bağlı Cevizlik Köyü Jandarma Karakolu'na dün öğlen PKK'lı teröristlerin bomba yüklü kamyonetle düzenlediği saldırıda Jandarma Astsubay Adem Algın ile Jandarma Er Orkun Alp Arslan şehit oldu. Ailesinin tek çocuğu olan Orkun Alp Arslan'ın, Aydın merkez Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evlerine acı haber ulaştı. Şehit Jandarma Er Orkun Alp Arslan için bugün ikindi namazı sonrası Aydın Beycamii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş ve Abdurrahman Öz, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, MHP Aydın İl Başkanı Cem Akbudak, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Aydın Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu, İl Jandarma Komutanı J. Albay Halil Şen, Aydın İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanı Mustafa Karaca, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken askeri erkan ve yaklaşık 30 bin Aydınlı katıldı. Cenaze öncesi Aydın Sevgi Yolu girişine Şehit Orkun Alp Arslan’ın fotoğrafı ve Türk Bayrağının olduğu dev bir pankart asıldı. Cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çelenk gönderdiği görüldü.

GELİNİNİN ELİNİ HİÇ BIRAKMADI

Memleketine 20 gün sonra izne gelmeyi planlayan ve Kasım ayında terhis olacak Şehit Arslan’ın annesi Feray Arslan, şehidin bir yıldır nişanlı olduğu İnanç Dolduran’ın elini cenaze töreni boyunca hiç bırakmadı. İnanç Dolduran da şehidin fotoğrafını öpüp göğsüne bastırırken göz yaşlarını tutamadı. Şehidin 1980 yılında Aydın Ülkü Ocakları Başkanı olan ve bir süredir cezaevinde bulunan babası Süleyman Arslan da özel izinle oğlunun cenaze törenine katıldı. Süleyman Arslan, tek çocuğunun cenaze törenine iki sivil asker ve iki sivil polis eşliğinde gelirken, cenazeye katılanlar alkışlayarak taziyede bulundu. Vali Ömer Faruk Koçak ve Tümgeneral Murat Kırkaya’nın taziyelerini kabul eden Süleyman Arslan’ın metanetini koruduğu gözlendi.

GERGİNLİK YAŞANDI

Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul’un kıldırdığı cenaze namazının ardından yaklaşık bir kilometre omuzlarda taşınan Şehidin naaşı, daha sonra cenaze arabasına konularak Kemer Mezarlığı'nda bulunan şehitlikte defnedildi. Cenazenin taşınması sırasında protokole ait otomobillerin geçebilmesi için polis ekiplerinin yolu kapatması tepkilere neden oldu. “Şehit bizim şehidimiz, onlar da kim oluyor” diyen ülkücü grup, barikatı aşarak protokol araçlarının geçmesine izin vermedi. (CEM ULUCAN)







 
Son Eklenen Haberler