26 Nisan 2024, Cuma

Nitratlı gübreye terör yasağı geldi

10 Haziran 2016, Cuma 09:33

     


Terör örgütlerinin patlayıcı yapımında kullandığı nitratlı gübrenin satışı, bakanlık tarafından geçici olarak durduruldu. Hükümet, gübre hareketlerinin kontrolü için ek tedbirler üzerinde çalışıyor.

 

Şehirleri kana bulayan terör örgütlerinin ‘amonyum nitrat’ içeren yüksek hacimli gübreye kolaylıkla ulaşması; gübre ticaretinin, kullanımının ve dolaşımının sınırlanması, etkili bir şekilde takip edilmesi ve denetlenmesi zorunluluğunu ortaya çıkardı.

İstanbul ve Mardin saldırılarının ardından, önceki gün bu konuda çok önemli bir karar alındı. Terör örgütlerinin patlayıcı yapımında kullandığı nitratlı gübre satışı, Tarım Bakanlığı tarafından geçici olarak durduruldu. Durdurma yazısı, İçişleri Bakanlığı tarafından tüm valiliklere ve emniyet birimlerine gönderildi. Hükümet, gübre hareketlerinin izlenmesi, kontrol ve denetiminin güçlendirilmesi, piyasanın kayıt altına alınmasında bir dizi ek tedbir üzerinde çalışıyor.

Bununla ilgili genel genelge doğrultusunda Çine İlçe Tarım Gıda ve hayvancılık Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisleri ve Çine İlçe Emniyet Müdürlüğü bağlı ekipler, ilde gübre satışı yapan firmaların depolarındaki ‘amonyum nitrat’ içeren gübreleri tek tek sayarak yedi emin altına aldı. Amonyum nitrat içeren gübrelerin satışını yasaklandı. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler