25 Nisan 2024, Perşembe

“Çine’nin her türlü yatırıma ihtiyacı var”

9 Eylül 2021, Perşembe 18:51

     


Çine’de yapılacak olan yeni cezaevi projesine, CHP ve İYİ Parti kanadı karşı çıkarken, ilçede faaliyet gösteren Sivil Toplum Örgütü (STK) Temsilcileri, “Cezaevi konusu 3-4 yıl önce gündeme geldiğinde herkes bu konuda hemfikirdi. Çünkü Çine’nin her türlü yatırıma ihtiyacı var” dedi.

 

Çine’de yapılacak olan cezaevi konusu yaklaşık bir haftadır ilçede tartışma konusu oldu. CHP tarafında parti binasına asılan pankartta, AK Partililer yine pankart ile cevap vermişti. Çine Belediye Meclisi toplantısı sonrası CHP’li Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ile partilileri ve İYİ Partili meclis üyelerinin bir kısmı cezaevi yapımına karşı çıkarken, bazıları da yapılacak olan yerin yanlış olduğunu savunmuştu. Yaşanan tartışmada Millet İttifakı kanadı ‘Bu utanç ile yaşayacaksınız’ çıkışında bulunurken, Cumhur İttifakı İlçe Başkanları ve meclis üyeleri de ‘Siz Çine’de övünülecek ne hizmeti yaptınız’ yanıtını vermişti.

“DAHA UYGUN BİR ALANA YAPILMASINDAN YANAYIM”

Çine’de yapılacak olan cezaevi konusunda açıklama yapan STK temsilcileri, ilçenin yatırıma ihtiyaç olduğunu belirtti. Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, cezaevi yapımı konusunda açıklama yapmak istemediğini belirtirken, Çine’de yapılacak olan her türlü yatırımı desteklediğini söyleyen Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, “İlçemizin kalkınması için yatırımlara ihtiyaç var. Ben yapılacak olan her türlü yatırıma destekliyorum. Çine Adalet Sarayı’nın yapım aşamasında bu yatırımın şehir dışında yapılması önerilmişti. Ben o gün tam tersi olarak ilçe meydanında mevcut yerinde yapılmasını savunmuştum. Yapılacak olan cezaevi konusunda tam tersi olarak Karakollar Mahallesi girişinde planlanan yere değil, daha uygun bir alana yapılmasından yanayım” açıklamasında bulundu.

 

“ÇİNE’MİZİN BU YATIRIMLARA İHTİYACI VAR”

Çine Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Özden, daha önce yapılan istişare toplantılarında bütün katılımcıların cezaevi yapımında hemfikir olduğunu dile getirerek, “Çine’ye yapılacak olan cezaevi projesi, gayet iyi niyet ile ilçe ekonomisinin gelişmesi ve azalan nüfusunun artması amacıyla düşünülmüştür. Bundan 3-4 yıl önce TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ile ilçedeki Sivil Toplum Örgütü (STK) temsilcileri ve tüm yetkililer toplanıp, Çine’nin gelişmesi için neler yapılabileceği konuşuldu. Bu toplantıda cezaevi konusu da ele alındı. O toplantıya katılan herkes, Çine ekonomisi ve nüfus artışına katkı sağlayacağı yönünde fikir beyan etti. Cezaevi yapımı için yaklaşık 3-4 yıl boyunca araştırmalar yapıldı. Kamuoyunun da bu konuda bilgi sahibi olduğunu düşünüyorum. Şahsi fikrim, cezaevinin Çine’ye gelmesinin tek amacı, ilçe ekonomisine katkıda bulunması ve gelişmesi. Milletvekilimiz Mustafa Savaş’ın da tek amacı bu yönde. İnşallah Çine’mize hayırlı olur. Şuan Çine’de görev yapan tüm STK örgütleri ve yetkililerinin Çine’ye gelecek tüm yatırımlara destek olmalarını diliyorum. Çünkü Çine’mizin bu yatırımlara ihtiyacı var” diye konuştu.

“ÇİNELİLER İSTEMİYORLARSA BU YATIRIMI, AKÇAOVALILAR OLARAK BİZ İSTİYORUZ”

“Cezaevinin yapılmasını biz Akçaova’da istiyoruz” diyen, Akçaova Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Nail Uzun, “Akçaova’da yaklaşık 500 dönüm mera alanı var. Akçaova’nın nüfusu sürekli azaldığı için biz bu yatırımı buraya istiyoruz. Cezaevi yapımı için ilk araştırmalar yapılmaya başlandığında CHP Çine Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yavaş buna karşı çıktı. Bu yatırım bizim mahallemiz için ve Çine esnafı için çok avantajlı. Çine’nin taksicisi, dolmuşçusu da para kazanacak hem de 7 bin 500 civarında olan ve şuan 2 bin 500’lere düşen Akçaova nüfusu yeniden artacak. Akçaova’da gençler hep dışarıya gidiyor ve burada en son yeni ev 13 yıl önce yapıldı. Çineliler istemiyorlarsa bu yatırımı, Akçaovalılar olarak biz istiyoruz. Bunu sadece Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı olarak sadece ben değil, Akçaova halkı da bu yatırımı istiyor” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler