26 Nisan 2024, Cuma

Hindistan değil Akçaova

9 Ağustos 2018, Perşembe 14:12

     


Çine’nin Akçaova Mahallesi’nde sokaklarda başıboş gezen inekler sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik kazalarına davetiye çıkartıyor.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine’nin Akçaova Mahallesi’nde karayolda gezen büyükbaş hayvanlar sürücüleri çileden çıkardı. Akçaova karayolu, otomobillerin yanı sıra büyükbaş hayvanları da ağırlıyor olması, özellikle akşam saatlerinde olası trafik kazalarına davetiye çıkartıyor. Vatandaşlar bir an önce bu konuda önlem alınmasını istedi. Aydın'da büyükbaş hayvan ticaretinde önemli bir yeri olan Akçaova'da bazı kişiler bu sorunu normal karşılarken araç sürücüleri can ve mal kaybına sebebiyet verebilecek bu sorunun acilen çözülmesini istedi. Ayrıca, duyarlı vatandaşlar Akçaova'nın büyükbaş hayvanların kutsal olduğu ve yollarda başı boş gezmelerine izin verildiği Hindistan'a benzetilmesinden memnun olmadıklarını ifade etti.

 

HAYVAN SAHİPLERİNE CEZA

Çine Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yavaş, sorunun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ya da Valilik devreye girmediği sürece çözülemeyeceğini belirtirken, karayoluna hayvanlarını salan vatandaşların cezalandırılması durumunda bu sorunun ortadan kalkacağı öngörülüyor. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler