26 Nisan 2024, Cuma

Çerçioğlu Çok Amaçlı Düğün Salonu'nun temelini attı

8 Aralık 2016, Perşembe 18:14

     


Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Çine'de yapılacak olan Çok Amaçlı Düğün Salonu'nun temeli Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafında atıldı.

 

Yeni Mahalle'de daha önce hizmete açılan sosyal tesisin yanındaki temel atma töreninde Çine’ye yaptığı hizmetleri anlatan ve kendisini eleştirenlere yanıt veren Başkan Çerçioğlu, “Aydınımıza ve Çinemize hizmet yaptıkça çalıkakıcılar gözlerini dikmişler. 'Nasıl gıybet etsek' diye uğraşıyorlar. Ben diyorum ki bunlar insan değil” dedi.

2017 yılını hizmet yılı olarak ilan ettiklerini söyleyen Başkan Çerçioğlu, 2017 yılında Şubat ayında yeni otogarın Çinelilerin hizmetinde olacağını söyledi.

Çineli hemşerilerine müjde veren Çerçioğlu, 2017 yılı içerisinde nikah salonu ve kültür merkezinin temelini atıp yıl sonuna kadar tamamlayacağını sözün verdi.

 

Temel atma töreninde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Türkiye ve Aydın’a büyük hizmetleri olmuş, çok önemli bir halk ve devlet adamı olan Aydın'ın değerli büyüğü İsmet Sezgin’i kaybetmenin derin üzüntüsü içinde olduklarını söyledi.

 

“PROJELERİMİZİ SIRASIYLA YAPIYORUZ”

Açılış konuşmasını yapan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, “2014 yılında önce çeşitli projeler yaptık. Sizler için çalıştık. En önemlisi Şeyhler Düğün Solunu'nu yaptık. Çine’nin ihtiyacı olduğunu düşünüyorduk. Ama bu kadar düğün salonuna ihtiyaç olduğunu da düşünmüyorduk. Şu anda Şeyhler Düğün Salonumuz 2017 yılının 365 günü dolu durumda. Seçimlerden sonra Topuklu Efe'mize gittik. Çine’nin ihtiyaçlarına söyledik. Topuklu Efe'miz de ne istersek hepsini yapacağını söyledi. Bunların bir kısmının açılışını yaptık. Bir kısmının temelini atıyoruz ve bir kısmı da proje halinde. En önemli projemiz kent meydanı, bu da proje halinde. Artık bu projeler bitmiş durumdadır. Ama biz durmayacağız. Çalışmaya devam edeceğiz. Önümüzde iki yıldan fazla bir süre var. Bu süre içinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

“TESİSİMİZ 15 HAZİRAN 2017’DE HİZMETE GİRECEK”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Değerli Çineliler, biz yerel seçimlerde çok değerli Çine Belediye Başkanımla beraber sizlere söz vermiştik. Çine’nin ne ihtiyacı varsa bizler yerine getireceğiz. Sizler bize güvendiniz Salih başkan ve beni yerelde iktidar getirdiniz. Sizlere minnettarız. Çine'nin tarihinde görmediği hizmeti, önümüzdeki 5 yıl içerisinde göreceğini söylemiştik. Sizlerin isteklerini birer birer yerine getiriyoruz. İşte yatırımla sizlerin karşısındayız. Tesis, 560 metrekarelik alanda kurulacak. Tesiste, 300 kişilik kapalı düğün salonu, 860 metrekarelik 500 kişilik açık düğün salonu, 180 metrekarelik fuaye alanı, 115 metrekarelik çok amaçlı salon ve 60 araçlık misafir otoparkı yer alacak. Tesisimiz 15 Haziran 2017’de hizmete girecektir. Bu tesisi 3 milyon 473 bin TL’ye mal olacaktır. Sizlere feda olsun” diye konuştu.

 

“2017 YILI HİZMET YILI OLARAK OLACAK”

Çine’ye yaptığı hizmetleri anlatan Başkan Özlem Çerçioğlu, “Bizim bu zamana kadar neler yaptığımızı sizler zaten çok iyi biliyorsunuz da bilmeyenlere ben şöyle hatırlatayım. ASKİ olarak 12 milyon liralık yatırım yaptık. 2,5 yıl içerisinde 48 bin 645 metre içme suyu, 17 bin 200 metre kanalizasyon, 6 bin 806 metre yağmur suyu hattı, Sefer Mahallesi'nde içme suyu arıtma tesisimiz hizmet girdi. Camızağlı, Çaltı, Kuruköy ve Cumalı mahallelerimizde arıtma tesisimizin yapımı devam etmektedir. En kısa sürede tamamlanacaktır. 2017 yılında da ASKİ olarak yatırımlarımız iki kat da artacak. Buradan söz veriyorum. 2017 yılını hizmet yılı ilan ettik ve tam gaz gidiyoruz. Sizlerin de desteği ile. Peki Fen İşleri olarak 2,5 yılda neler yaptık? Sıcak asfalt ve parke kaplama 120 kilometre yeni yol yaptık. Dile kolay. Benim için az. 2019 yılına kadar asfaltlanmamış yolumuz kalmayacak. Ne mahalle yolu ne de ana caddede... Buradan bir kez daha söz veriyorum” dedi.

 

“ÇİNE BİZİM GÖZBEBEĞİMİZ”

Çine’nin kendileri için ayrı bir yerinin olduğunu ifade eden Özlem Çerçioğlu, “Çine bizim gözbebeğimiz. Çine’ye ne yapsak az geliyor. Hepimiz, tüm Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin bürokratları, Çine Belediyesi bürokratları, tam tekmil Çine için çalışıyoruz. Bugüne kadar istediğiniz hiçbir şeyi iki yapmadım ve yapmam da zaten. Çine halkı ister Büyükşehir Belediyesi yapar. Biz hiçbir zaman Çine’den teğet geçmedik. Kuru laf etmedik. Hep icraat için Çine’ye geldik. Bunu herkes böyle bilsin” diye konuştu.

 

“BUNLAR İNSAN DEĞİL”

“Nazar etme ne olur, çalış senin de olur. Meyve veren ağacı taşlanır” diyen Çerçioğlu konuşmasına şu şekilde devam etti; “Nikah salonu ve kültür merkezi yapacağız. Bunu da 2017 yılında başlayıp aynı yıl içinde hizmete açacağız. Biz hizmet yaptıkça, meyve verdikte bunlar bize iftira atıyorlar. Atalarımız bu iftira atan insanlar ne demiş. Çalıkakıcı demiş. Bilirsiniz de mi ne olduğunu. Bunlar Aydınımıza ve Çinemize hizmet yaptıkça çalıkakıcılar gözlerine dikmişler. Nasıl gıybet etsek diye uğraşıyorlar. Ben diyorum ki bunlar insan değil. Gelin siz de Aydın'ımıza hizmet edin. Yaptığımız hizmetlerden sizlerden takdir beklemiyoruz. Bir görün nazar etmeyin. Bu zaman kadar yaptığımız tüm hizmet binalarının üzerine kocaman bir nazar boncuğunu asacağız. Kem gözlerde Allah Çine'mizi korusun" dedi.

 

Temel atma törenine, CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Çine İlçe Başkanı Tayfun Şahin, CHP İncirliova İlçe Başkanı Osman Gökmen, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, Sivil Toplum Temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. (ARİF ALİ UYGUÇ)







 
Son Eklenen Haberler