26 Nisan 2024, Cuma

"“Çine ekonomisi ile okuma kültürüne katkı sağlamak istedim"

8 Nisan 2022, Cuma 16:02

     


Çine’de Ali Baba Kıraathanesini geçtiğimiz günlerde hizmete açan 24 yaşındaki Ali Özcan, “Güvenlik görevlisiydim ve işimden ayrıldım. İlçemizin ekonomisine katkı sağlamak ve okuma kültürünü artırmak amacıyla kıraathane açmaya karar verdim” dedi.

Çine Hamitabat Mahallesi 211 Sokak, Seç Market karşı sokağında Ali Baba Kıraathanesi hizmete açan genç işletmeci, kafe yerine kıraathane açmayı tercih ettiğini söyledi.

“BURADA BİR KİTAPLIK OLUŞTURMAK İSTİYORUM”

Çine’nin Evciler Mahallesi’nde doğup büyüdüğünü belirten Ali Özcan, “Güvenlik görevlisi olarak çalışmaktaydım. Bu işimden ayrılıp kendi işyerimi açtım. Kafe açmak istiyordum ama bu kararımı değiştirdim. Çünkü kafelerde kitap ve gazete okuma kültürü yok. Burada bir kitaplık oluşturmak istiyorum. İnsanların yerel ve ulusal gazetelerin yanı sıra, kitap okumalarını sağlayacağım. İlçemizin ekonomisine katkı sağlamak ve okuma kültürünü artırmak amacıyla kıraathane açmaya karar verdim” diye konuştu.

 

Önceliğinin hijyen ve temizlik olduğunu belirten Ali Baba Kıraathanesi’nin işletmecisi Ali Özcan, haftanın 6 günü sabah 08.00’dan akşam 23.00’e kadar, Pazar günleri de 20.00 ile 23.00 arası hizmet verdiklerini belirtti. (SELİME AYDEMİR) 







 
Son Eklenen Haberler