
Aydın’ın Çine ilçesinde, Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki Kır Kahvesi önünde bulunan trafik ışıkları çevresindeki hatalı parklar, sık sık kazalara neden olarak gündeme geliyor. Bölgeye yaklaşık bir ay önce takılan kameralarla birlikte bu sorunun önüne geçilmesi hedefleniyor.
Işıkların bulunduğu noktada özellikle kısa süreli park eden araçlar hem trafiği aksatıyor hem de kazalara neden oluyor. Kahvehane çalışanlarından Burhan Uzunoğulları, duruma dikkat çekerek, “Kameraların umarım bir etkisi olur diyeceğim de insanların kameralardan haberi bile yok. Biz sürekli uyarıyoruz ancak o zaman araçlarını çekiyorlar. Bu noktada birçok kazaya şahit olduk. Tek temennimiz, insanların bilinçlenmesi ve bu kazaların azalması” dedi.
Yetkililer, kameraların devreye alınmasıyla birlikte hem trafik akışının rahatlamasını hem de olası kazaların önlenmesini amaçlıyor. Vatandaşlardan ise özellikle ışıklara yakın bölgelerde park yapmamaları ve uyarılara dikkat etmeleri isteniyor. (YUNUS TURUPÇU)
ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.