27 Nisan 2024, Cumartesi

Çine trafiği rahatlıyor

5 Eylül 2016, Pazartesi 09:27

     


Çine’de şehir içi trafik sıkışıklığını önlemek amacıyla başlatılan çalışmaların son aşamasında geçilen tek yön uygulaması, ilçe trafiğini rahatlatırken, önümüzdeki günlerde hizmete girecek olan Kalabak Köprüsü'nün de İtalyan Köprüsü'nün trafik yükünü önemli ölçüde alacağı belirtildi.

 

Kalabak Köprüsü'nün tamamlanmasından sonra İtalyan Köprüsü ve devamındaki Mehmet Yavaş Caddesi'nin bir kısmının tek yöne düşürülerek sadece ilçeye giriş hizmeti verilebileceğini ifade eden Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Kalabak Köprüsü hizmete girdiğinde ilçe trafiği biraz daha rahatlayacak. İtalyan Köprüsü'nde ve ilçe girişinde yaşanan trafik sıkışıklığını giderecek yeni hamleler düşünüyoruz. Kalabak Köprüsü, genişliği bakımından çift şeritli hizmet verebilir ama İtalyan Köprüsü'nün sadece ilçeye girişte kullanılmasını sağlayabiliriz" dedi.

Çine'de Kurtuluş Savaşı yıllarında İtalyanlar tarafından yapılan ve darlığı nedeniyle çift yönlü trafiğe uygun olayan ilçe girişindeki İtalyan Köprüsü'nün tek şeride düşürülmesi ve tek yön kapsamına alınması ile ilçe trafiğinde önemli ferahlama sağlanacak. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından Kalabak Çayı üzerinde 3. büyük köprü olarak yapılan Kalabak Köprüsü, önümüzdeki günlerde hizmete girecek. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler