26 Nisan 2024, Cuma

Çine'de satış polemiği

5 Haziran 2018, Salı 17:53

     


Çine Belediye Meclisi 2018 Haziran Ayı Toplantısı gerçekleştirildi. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ve AK Partili meclis üyeleri arasında satış polemiği yaşandı.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ)

 

Çine Belediye Meclisi 2018 Haziran Ayı Toplantısı, Aydın Büyükşehir Çine Belediyesi Düğün Salonundaki Çine Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği ile Fen İşleri Müdürlüğü’nün Görev ve Çalışma Yönetmeliği’nin görüşülerek oy birliği ile karara başlandı. Gülben Elma, Yaşar Çatalkaya, Bayram Candar, Yüksel Pınar, Recep Altıntaş, Adem Açıkgöz Alabayır Mahallesinde kadastro çalışmalarında görev yapmak üzere bilirkişi olarak belirlendi. Akçaova Mahallesi 334 parsel sayılı taşınmazın kamulaştırılması oy birliği ile kabul edildi. Kavşit Mahallesi 444 ada 1 parsel sayılı taşınmazda bulunan parka şehit ismi verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Parka, Kavşit Mahalle eski muhtarı Durmuş Ali Duran'ın şehit oğlu Erkan Duran'ın adının verileceği öğrenildi. LGS sınavında ilçede başarılı ilk üç 8. sınıf öğrencisine ödül olarak Balkanlara yapılması düşünülen gezi etkinliği de meclis üyeleri tarafından oy çokluğu ile kabul edildi.

 

AK PARTİLİLER RET OYU VERDİ

Belediyeye ait ekli listedeki gayrimenkullerin ada/parsel numaraları değiştiğinden satış işlemleri için güncelleme kararının alınmasının görüşülmesi maddesinde söz alan AK Partili Çine Belediye Meclis Üyesi Muhammet Doğan ile Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer arasında satış polemiği yaşandı. AK Partili belediyelerin ret oyu verdiği madde, CHP'li meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi.

 

"KULAK VERMENİZİ İSTİYORUZ"

Doğan "2015 yılında gayrimenkul satışında şöyle demiştiniz: bakımı zor, çok küçük, bunları satmamız gerekiyor. Meclis oy çokluğu ile yetki verdi. Akabinde satışlarınız devam etti. En büyük parsellerden biri Bucak, Kargı Mahallesinde olduğunu bilmekteyiz. Burada halkın çok yüksek serzenişleri var. Mahalleli biz zamanında sattırmadık, bizler satmasını bilirdik. Şimdi satıyorlar ama hiç bir hizmet de etmiyorlar, diyor. Bu serzenişlere kulak verilmesini istiyoruz" dedi.

 

"AYNI HASSASİYETİ..."

Dinçer ise Doğan'a şu sözleriyle cevap verdi: Örnek verdiğiniz yerlerden biri toplulaştırma ile ilgili bir talep idi diğeri de bir vatandaşımız içindi. Diğer yerler bizim için işe yaramayan kullanılmayan yerler. Hassasiyetiniz için teşekkür ederim. Aynı hassasiyeti de şeker fabrikaları, hükumetimizin para kazanan yerler ile ilgili de gösterirseniz seviniriz. Biz içinde işçilerin çalıştığı fabrikaları satmıyoruz, boş arsa tarla gibi şeyleri satıyoruz. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler