26 Nisan 2024, Cuma

“Olmayan faaliyete onay veremezdik”

5 Nisan 2022, Salı 16:48

     


Çine Belediyesi’nin 2021 yılı Faaliyet ve Denetim Komisyonu Raporuna, Cumhur İttifakı üyeleri onay vermedi. AK Parti Çine İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Burhan Kandemir, “Çine’de yapılan bir hizmet veya faaliyet var mı? Olmayan faaliyete onay veremezdik” dedi.

 

Çine Belediyesi’nin Nisan ayı Meclis Toplantısı, Belediye Sosyal Tesisler Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Karaciğer nakli gerçekleşen ve Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavisi devam eden Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in 3 aydır katılamadığı Meclis Toplantısı’nın Nisan ayı oturumuna, Meclis 1. Başkan Vekili ve CHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Kıvrak yönetti.

2 GÜNDEM MADDESİNE RET OYU VERDİLER

Cumhur İttifakı’nın 2 Meclis Üyesi mazeretleri nedeniyle katılmadığı toplantıda, 9 gündem maddesi görüşüldü. Gündemin ilk sırasında yer alan Çine Belediyesi’nin 2021 yılı Faaliyet Raporu, daha önce meclis üyelerine dağıtıldığı için okunmadı. Yapılan oylamada, Cumhur İttifakı üyeleri Faaliyet Raporu ile 2. Gündem maddesi olan Denetim Komisyonu Raporuna ret oyu verdi.

EROĞLU İLE YAVAŞ ENCÜMENE SEÇİLDİ

Çine Belediye Meclisi’nin İmar ve Plan Bütçe Komisyonu seçimlerinde, komisyonlarda görev alan 2 Millet İttifakı ve 1 Cumhur İttifakı’ndan olmak üzere 3 üyenin 1 yıl daha görevlerine devam etmesine karar verildi. Gündemin son maddesinde yer alan Encümen Üyesi seçimlerinde, İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Semra Eroğlu ile CHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Yavaş 9’ar oy alarak Encümen Üyeliğine seçildi.

“ÇİNE’DE YAPILAN BİR HİZMET VEYA FAALİYET VAR MI?

Meclis Toplantısı sonrası Çine Belediyesi’nin 2021 yılı Faaliyet ve Denetim Komisyonu Raporlarına onay vermeme nedenlerini açıklayan AK Parti Çine İlçe Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Burhan Kandemir, “Biz meclise seçildiğimiz dönemden bu yana faaliyet raporuna onay vermedik. Çünkü parke taşı döşemenin dışında yapılan bir çalışma göremiyoruz. Çine’de yapılan bir hizmet veya faaliyet var mı? Olmayan faaliyete onay veremezdik” ifadelerine yer verdi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler