26 Nisan 2024, Cuma

Çineliler yağmur duasına çıktı

4 Kasım 2016, Cuma 16:39

     


Çine’de yaşanan kuraklık nedeniyle ilçe genelindeki tüm camilerde cuma namazının ardından yağmur duası gerçekleştirildi.

 

Uzun süredir istenilen seviyede yağış almayan Çine’de cuma namazını müteakip tüm camilerde yağmur duası yapıldı. Çine Merkez Çarşı Camisi'ndeki ine Müftüsü Feyyaz İdin'in de katıldığı dua, Muğla Menteşe Merkez İlçe Müftüsü Aslan Çıtır eşliğinde gerçekleştirildi. Hallaçlar Mahallesi'nde düzenlenen yağmur duasına Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, Hallaçlar Mahalle Muhtarı Mehmet Ateş ve mahalleliler katıldı. Yağmur duasının ardından davetlilere mahalle camisi önünde lokma ve aşure ikramı yapıldı.

 

"ALLAH'IM İNŞALLAH YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRÜR"

Hallaçlar Mahallesi'nde zeytinciliğin çok yaygın olduğunu ve önemli geçim kaynakların başında geldiğini belirten Hallaçlar Mahalle Muhtarı Mehmet Ateş, kuraklık nedeniyle zeytinlerin buruştuğunu ve yağ oranının çok az olduğunu ifade ederken hasat sezonu gelmesine rağmen kuraklık nedeniyle zeytin hasadını gerçekleştiremediklerini söyledi. Muhtar Ateş, Allah’tan tek dileklerinin bir an önce yağmur yağması olduğunu belirtirken, “Allah’ım bize inşallah afetsiz yağmurlar nasip eyler ve yüzümüzü güldürür” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler