26 Nisan 2024, Cuma

"Bu nasıl bir vicdan?"

4 Ağustos 2018, Cumartesi 15:00

     


Neredeyse her 5 eviden birinin önünde ağaç bulunan Çine'de gerçekleştirilen doğalgaz çalışmalarında mahallelinin uyarmasına rağmen bir iş makinesi tarafından katledilen ağaçlar 'hiç mi vicdan yok?' dedirtti.

 

Çine'nin Sarıoğlu Mahallesinde devam eden doğalgaz çalışmaları esnasında sokak kenarında bulunan limon ve incir ağacı çalışmayı gerçekleştiren iş makinesi tarafından katledildi. Ağaçların bir çok dalının meyveleri ile birlikte kesildiğini gören mahalleliler isyan etti. İş makinesini kullanan şoförü ağaçlara zarar vermemesi için uyardıklarını belirten Mehmet Ekemen, "Biz burada iş makinesini kullanan şoförü ağaçlara zarar vermemesi için uyarmıştık. Ayrıca burada yapılan çalışma ile ağaçlar uzak mesafede bu ağaçları niçin kestiler anlamış değiliz. Üzerinde meyvesi olan bir çok dal kırılarak yere düşmüş. Manzarayı görünce çok üzüldük. Torunlarımız çok üzüldü. İncirden kopartıp torunlarımıza yediriyoruz. Susuz bırakmıyoruz. Doğayı korumak her insanın görevi. Bunu yapan kişiyi kınıyoruz. Yazıktır günahtır. Bizim ağaçlarımızın canını yaktılar, diğer ağaçlarda daha dikkatli olsunlar. Bu ağaçlar kolay yetişmiyor" diye konuştu.

 

"YEŞİLİ KORUMALIYIZ"

Evinin önündeki ağaçlara gözü gibi baktığını söyleyen Mehmet Demirel ise, "Defalarca kez çalışanları uyardım. Oğlum ağaçlarımıza zarar vermeyin dedim. Bu nasıl bir vicdan. Hiç mi vicdan yok. Kırılan dalları görünce çok üzüldük. Meyveler ermeden israf oldu. Bir işin adabı vardır. Burada hizmet yapayım derken, şu yapılan doğru bir şey değil. Daha dikkatli olsunlar, ilçemizdeki evlerin önünde ağaçlar var. Bu ağaçları, yeşili korumalıyız" dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler