26 Nisan 2024, Cuma

Çine'de beyaz alarm

3 Ocak 2019, Perşembe 11:44

     


Etrafı barajlarla çevrili Çine'de kış mevsiminin gelmesi ile birlikte sis çökmeye başladı, görüş mesafesi 10 metrenin altına kadar düştü. Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, yaya ve sürücüleri sise karşı uyardı.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Madran ve Gökbel Dağları arasında çukurda kalan ve dört bir yanı barajlarla çevrili bir yerleşim alanı olan Çine’ye sabahın erken saatlerinde sis çökmeye başladı. Çine Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanı Bircan Öter, trafikte şoför ve yayaları sisin yarattığı olumsuz koşullar nedeniyle daha dikkatli olmaya davet etti.

 

"YAYALAR, TEMKİNLİ VE DİKKATLİ OLMALI"

Sisli havalarda sürücülerin hız kavramını kesinlikle unutmaları gerektiğini önemle vurgulayan Başkan Öter, "Sürücüler yavaş ve dikkatli yolculuk yapmalı. Sisli havalarda sürücüler kesinlikle araç sollamamalı. Öndeki araç ile mesafe hızın yarısına göre ayarlanmalı. Ön sis lambaları kullanılmalı, fakat diğer farlar kapatılmamalı. Silinmiş yol çizgileri yanıltıcı olabilir, yol çizgilerini değil, yol kenarında bulunan işaretler takip edilmeli. Yayalar karşıdan karşıya geçerlerken çok temkinli ve dikkatli olmalı. Yayalar sisli havalarda üzerilerine açık ve fosforlu giysiler giymeye dikkat etmeli" sözleriyle uyardı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler