28 Mart 2024, Perşembe

Başkan Dinçer ÇİPAŞ'ında başkanı

2 Temmuz 2019, Salı 17:14

     


Çine Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısını gerçekleştirdi. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, oy çokluğu ile ÇİPAŞ'ın başkanı oldu.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine Belediyesi 2019 Temmuz Ayı Toplantısı Çine Belediyesi Sosyal Tesisleri ve Düğün Salonu'ndaki meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Meclis üyeleri 3 maddeyi görüşerek karara bağladı. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, oy çokluğu ile Çine Belediyesi’nin Topçam Madran Su Tesisleri'nin işletmesini yürüten, belediye bünyesindeki ÇİPAŞ A.Ş.’nin başkanı oldu. Hamitabat Mahallesi 235 Sokak No:24/A-24/B-24/C-21/A-21/B-21/C adresleri içkili yer olarak belirlendi. AK Parti Belediye Meclis Üyeleri bu maddede ret oyu kullandı.

 

TOPÇAM SU ÜRETİMİ ARTMALI

AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi Muhammet Demir, Başkan Dinçer'e ÇİPAŞ hakkında satış stratejisi olup olmadığını sorarken ayrıca ÇİPAŞ'taki su üretiminin artırılmasını ve şirket ekonomisinin büyütülmesi gerektiğini vurguladı. Toplantıya katılan MHP Çine İlçe Teşkilat Başkanı Kazım Oluç ise ÇİPAŞ'ın kar edip etmediğini sordu. Başkan Dinçer, ÇİPAŞ'ın 2018 yılında yaklaşık bir milyon liralık kar elde ettiğini belirterek, "ÇİPAŞ'a yeni bir bant almamız çok zor. Hali hazırda iki bandımız mevcut. Bir bandın maliyeti 5 milyon dolar civarında ve şuanda bu yatırımı gerçekleştirebilecek güçte değiliz." dedi. Meclis üyesi Muhammet Demir, Çine'de Topçam Madran Suyu'nun daha çok göz önünde bulunması gerektiğini ve vatandaşa daha çok ulaştırılması için çaba sarf edilmesi talebinde bulundu.

 

MECLİSTE İÇKİ TARTIŞMASI

İçkili yer bölge tespiti yapılması konusu meclis üyelerini ikiye böldü. AK Partili Meclis Üyeleri Taksi Durağı Meydanı'nda bulunan bir kahvehanenin ruhsatının içkili yer olarak değiştirilmesine tepki gösterdi. AK Parti Çine Belediye Meclis Üyesi Şakir Deniz, "Taksi Durağı Meydanı'nın karşısındaki bu yerde içki satılmasını tasnif etmiyoruz. Orada Halk Ekmek büfesi var. Çoluk çocuk gelerek ekmek alıyor. Meydanda böyle bir yer olmamalı. Ayrıca içki verilecek olan yer Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın tamda karşısı, az ötede boşta bulunan dükkanlar var. Daha sığ bir yerde içki verilebilir. Şuan köfteci tarzında bir yer olarak içki veriyorsunuz ama ileri de başka amaçlar doğrultusunda kullanılmayacağı ne malum?" diye konuştu. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "Ben bu konuda bir sakınca görmüyorum. Bizim bugüne kadar içki ruhsatı verdiğimiz yerlerde bir sorun çıkmadı. Biz bu konularda titiz davranıyoruz." dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler