26 Nisan 2024, Cuma

Komşusuz kaldılar

2 Temmuz 2015, Perşembe 09:58

     


Çine Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan Soğancılar Mezarlığı’nın hemen arkasında bulunan yaklaşık 15 dönümlük arazi içerisinde 3 katlı binaya sahip olan Muharrem Alkan (72), arazinin bir kısmının çöplüğe dönüştürülmesine isyan ederken, "Keşke evi buraya yapmasaydım. Buraya benden başka ev yapan yok” diyerek tepkisini dile getirdi.

 

Bundan 18 yıl önce Soğancılar Mezarlığı’nın hemen arkasındaki araziden kendisine yer edinen ve 3 katlı bina inşa ederek ailesi ile birlikte yaşamaya başlayan 72 yaşındaki Muharrem Alkan, boş araziye yıllardır kendisinden başka kimsenin ev yapmadığını, bunun en büyük sebebinin ise arazinin bir kısmının çöplük olarak kullanılması olduğunu söyledi. Evinin hemen yanında bir koyun damı bulunan “Benden başka kimse ev yapmıyor, keşke evimi buraya yapmasaydım” diyerek isyanını dile getiren 72 yaşındaki Muharrem dede, arazinin bir kısmının Çine Belediyesi ve bazı vatandaşlar tarafından çöplük olarak kullanıldığını iddia ederken, çöplüğün çilesini ise kendisi ve ailesinin çektiğini belirtti.

 

Birçok kişinin hayvan pisliklerini bu alana boşalttığını ve Çine Belediyesi’nin de bu alanı çöplük olarak kullandığını iddia eden Muharrem dede, bu işe artık bir son verilmesi gerektiğini söylerken çöplükten sadece kendisinin değil caddenin karşısında bulunan bütün ev sakinlerinin de şikayetçi olduklarını ifade etti. Çöplük nedeniyle çevrede sineklerin çoğaldığını söyleyen Muharrem Dede, mezarlık arkasının çöplük olarak kullanılmasını da ayrıca ölülere saygısızlık olarak nitelendirdi.

 

18 yıldır komşusuz yaşayan Alkan ailesi, çöplükten gelen sinekten kurtulmak için yetkililerden yardım beklerken bir an önce alanın çöplük olarak kullanılmasından vazgeçilmesini ve hayvan pisliklerinin bu alana dökülmesine de müsaade edilmemesini istiyor. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler