27 Nisan 2024, Cumartesi

Futbolcu çocuklara çukur engeli

2 Haziran 2016, Perşembe 09:00

     


Çine’nin Elderesi Mahallesi'nde çocukların futbol sahası olarak kullandıkları arazide açılan devasa çukur, çocukların hayatını tehdit ediyor. Aileler de çukur yüzünden çocukların alanda oynamasına izin vermiyor. Futbol oynamak isteyen çocuklar ise yetkililerden çare bekliyor.

Çine'nin Elderesi Mahallesi'nde yaşayan çocukların futbol oynadığı arazide maden arayan firmalar tarafından açılan, derinliği 2 metreyi bulan ve içerisine su dolan devasa çukur, çocukların futbol oynamalarına engel oluyor. Çocuklarının çukura düşebileceği endişesiyle tedirgin olan aileler, çukurun bulunduğu alanda futbol oynanmasına müsaade etmiyor.

HALI SAHA İSTİYORLAR

Bazı çocuklar, ailelerinden habersiz olarak alanda futbol oynasa da çukura kaçan topun peşinden gitmeleri, hayati tehlike arz ediyor. Aileler, tehlikeye rağmen futbol oynamaktan vazgeçmeyen çocuklarının başına bir şey gelmeden mahalleye bir halı saha yapılmasını istedi.Vatandaşlar bu konuda Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Aydın milletvekilleri ve Çine Belediyesi’nden yardım beklediklerini söyledi.

 

HER ÇOCUK GİBİ FUTBOL OYNAMAK İSTİYORLAR

Elderesi Mahallesi'nde yaşayan ve arkadaşları adına konuşan Furkan Okumuş (9), “Maden fabrikaları buraya bu çukuru açmadan önce de biz burada futbol oynuyorduk. Şimdi topumuz sürekli çukura kaçıyor. Çukur ise çok tehlikeli, arkadaşlarım ve ben korkuyoruz. Ama futboldan da vazgeçmek istemiyoruz. Ailelerimiz, burada oynamamıza izin vermiyor. Başka alanlar da futbol oynamaya müsait değil. Halı saha yapılırsa çok mutlu oluruz” dedi. (ARİF ALİ UYGUÇ)







 
Son Eklenen Haberler