26 Nisan 2024, Cuma

Artık onlarda Çineli

1 Aralık 2018, Cumartesi 10:52

     


Çine'de yaklaşık bir senedir tezgah açarak ekmek parasını kazanmaya çalışan Efeler'de ikamet eden Nadir Şahin (34), eşi ve çocuğu ile birlikte ikametlerini Çine'ye aldırdı.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Çine'de 50 binin altına düşen nüfusun yeniden 50 bine ulaşması için çeşitli kurum ve kuruluş kampanya başlatırken kampanyaya Çineli olmayan ancak kazancını elde etmek için hafta da bir gün ikamet etmiş olduğu Efeler'den Çine'ye gelerek tezgah açan pazarcı Nadir Şahin (34), eşi ve bir çocuğunun ikametini Çine Nüfus Müdürlüğü'ne kaydettirdi. Çine'yi ve halkını çok sevdiğini belirten Nadir Şahin, "Bir senedir ekmek paramızı Çine'den çıkartıyorum. Çine'yi ve halkını çok seviyoruz. Bu güzel ilçenin nüfusunun 50 binin altına düşmesinden kaynaklı bazı haklarını kaybedeceğini duyduk ve üzüldük. Artık bizde Çineli sayılırız. Bu güzel ilçenin nüfusunu inşallah 50 binin üzerine çıkarır ve amacımıza ulaşırız" diye konuştu.

 

NÜFUS 50 BİNİN ALTINA DÜŞERSE...

Çine göç vermeye devam eder ve nüfusu 50 binin altına düşerse Çine Belediyesi'nin birçok hakları elinden gidecek. Şuanda Çine Belediyesinde iki seçilmiş belediye başkan yardımcısı görev yaparken, bu sayı bire inecek. Çine’yi Aydın Büyükşehir Belediyesinde 5 meclis üyesi temsil ederken, bu sayıda 3'e inecek. İller Bankasından nüfusu 50 bin üzerinden olduğu için kesintiler yapıldıktan sonra kişi başına 34 TL gelir gelirken bu rakam da aşağıya düşecek. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler