26 Nisan 2024, Cuma

Çadırda yaşayan aile yardım bekliyor

1 Ekim 2016, Cumartesi 09:39

     


Çine Camızağılı Mahallesi'nde bir süre önce evleri yanan ve Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından kurulan çadırda yaşayan Duran ailesi yeniden evlerine kavuşmak için yetkililerden yardım bekliyor.

 

Çine Camızağılı Mahallesi'nde yaşayan Aziz Duran (53) ve Bayram Ayşe Duran (48) çiftine ait ev 27 gün önce nedeni bilinmeyen bir sebepten dolayı çıkan yangında kullanılamaz hale geldi. Duran ailesi, Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) geçici olarak evin bahçesine kurulan çadırda yaşamaya başladı. Maddi durumu iyi olmayan Duran ailesi, kışın çadırda yaşamalarının mümkün olmadığını belirterek evlerinin yapılması konusunda yetkililerden yardım istedi.

 

EVLERİNE KAVUŞMAK İSTİYORLAR

Tarlalarda yevmiye ile çalışarak geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını ve yanan evlerinin yerine yeni bir ev inşa edecek maddi güçlerinin bulunmadığını ifade eden Aziz Duran, kendileri için bahçelerine kurulan çadır için Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) yetkililerine ve gıda ve benzeri yardım yapan bütün insanlara teşekkürler etti. Evin tekrar inşa edilmesi için Çine Kaymakamlığı'na yardım başvurusunda bulunduklarını belirten Aziz Duran, kaymakamlıktan gelecek olan sevindirici haberi umutla beklediklerini söyledi. Bayram Ayşe Duran ise, "Çekilecek çilemiz varmış. Evimiz kül oldu. Bize çok yardım eden dostlarımız var, Allah onlardan razı olsun. Çadırda nereye kadar yaşayacağız. Önümüz kış olduğu için sıkıntılarımız artacak. Bir an önce devletimizden bize yardım etmesini diliyoruz" dedi.

 

AİLEYİ ZİYARET ETTİLER

Kızılay Çine Şube Başkanı Mehmet Ali Türksoy, Yeni Mahalle Muhtarı Doğan Özırmak ve Camızağılı Mahalle Muhtarı Hüseyin Sümer, evi yanan Duran ailesini ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Başkan Türksoy, Muhtar Özırmak ve Sümer, ayrıca aileye kendi ve çevresindeki hayırseverlerin gıda yardımlarını ulaştırırken ailenin en kısa zamanda evlerine kavuşmaları için tüm hayırseverleri yardıma davet etti. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler