26 Nisan 2024, Cuma

Çineliler yapılandırmaya davet edildi

31 Ağustos 2016, Çarşamba 15:05

     


Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar ve Sosyal Güvenlik Kurumu Çine Şube Müdürü Kamil Şenoğlu, ortak bir basın açıklaması düzenledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun konusunda kamuoyuna bilgi veren Başkan Uyar ve Müdür Şenoğlu, Çinelilere 'Yapılandırma fırsatından faydalanın' çağrısı yaptılar.

 

Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, yapılandırma ile birlikte odaya olan birikmiş borçların taksitlendirilmesi ya da peşin ödenmesi fırsatı tanındığını ifade ederken Sosyal Güvenlik Kurumu Çine Şube Müdürü Kamil Şenoğlu, idari para cezalarında ana paranın yüzde 50'sinin silineceğini, SGK’ya borcu olanlardan borcunun tamamını peşin ödemesi halinde, anaparaya eklenen enflasyon farkının yarısının alınmayacağını ve SGK’ya borcu olanların, peşin ödemenin yanı sıra, iki aylık dönemler halinde ödeme yapabileceklerini, böylece 6 taksit (12 ay), 9 taksit (18 ay), 12 taksit (24 ay) ve 18 taksit (36 ay) vadeden yararlanabileceklerini belirtti. Ayrıca, Genel Sağlık Sigorta borçlarının da yapılandırma kapsamına alındığını ifade etti.

 

'SON GÜNE BIRAKMAYIN' UYARISI

Uyar ve Şenoğlu, yapılandırma hakkında bilgi almak isteyen vatandaşları kurumlarına davet ederken yapılanmanın 2016 Haziran ayı ve daha önceki dönemlere ait alacaklar ile bunların gecikme cezalarını kapsadığını belirtti. Borcunu yeniden yapılandıran esnafın icra ve haciz işlemlerinden kurtulacağını ve teşviklerden yararlanabileceğini ifade eden Müdür Şenoğlu ile Başkan Uyar, yapılandırmada son müracaat tarihi 31 Ekim 2016 olan bu fırsat için son günün beklenmemesini istedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler