26 Nisan 2024, Cuma

“Çine Ovası su krizi yaşıyor”

29 Kasım 2016, Salı 09:08

     


Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, Çine Topçam Sulama Birliği’nin sulama sisteminin çok eskidiğini, Çine Topçam Barajı'nın miadını doldurduğunu ve Adnan Menderes Barajı'nın tüm Çine Ovası'nı sulaması gerektiğini söyledi.

 

Çine’nin Çöğürlük Mahallesi'nde çiftçilerle bir araya gelen Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, Çine Ovası'nın su krizi yaşadığını söyledi. Çine Çayı üzerine kurulan Adnan Menderes Barajı'nın Söke Ovası'na hizmet edeceğine vurgu yapan Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, Çine Ovası'nın bir kısmının Adnan Menderes Barajı'ndan yararlanamayacağını ifade ederken bunun üzüntü verici olduğunu söyledi.

 

"ÖNCELİĞİMİZ SÖKE DEĞİL ÇİNE OLMALI"

Çine Topçam Barajı Sulama Birliği olduğu için Adnan Menderes Barajı'ndan yararlanamayacak olan bölgelerin ileride büyük su sıkıntısı yaşayacağını belirten Başkan Atıgan, “Çine Topçam Barajı çok uzun süredir çiftçimize hizmet ediyor.Artık miadını doldurduğuna inanıyorum. Çine Topçam Sulama kanalları da artık arıza alarmları veriyor. Çoğu kanalda kırılmalar, çatlamalar, delikler meydana gelmiş durumda. Adnan Menderes Barajı'ndan Çine Ovası'nın sadece belirli bir kısmı faydalanacak ama biz bu barajdan tüm Çine Ovası'nın faydalanmasını istiyoruz. Önceliğimiz Söke değil Çine olmalı. Kısa bir süre sonra yer altı su kaynakları Çine Çayı'ndaki su miktarının azalmasından ötürü zayıflayabilir. Yetkililerden bu sıkıntıları göz önünde bulundurarak ek projeler ve yatırımlar ile Çine Ovası'nın tümünün Adnan Menderes Barajı'ndan yararlanmasını istiyoruz” dedi.

Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan’ın Çöğürlük Mahallesi'ndeki çiftçilere yapmış olduğu ziyaretine, Çöğürlük Mahalle Muhtarı Cavit Uyar, Cumalı Mahalle Muhtarı Bahtiyar Uysal, Çine Ziraat Odası Çaltı Mahalle Delegesi Mehmet Üstüntaş, Çine Ziraat Odası Hal Şirket Müdürü Hayrettin Eriş ve Mustafa Altıntaş da katıldı. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler