26 Nisan 2024, Cuma

Su yok, yaşam yok

28 Aralık 2016, Çarşamba 08:57

     


Son yılların en kurak döneminin yaşandığı Çine’de kuraklık tüm alanlarda yaşamı olumsuz etkiledi. Kuraklık nedeniyle meralarında ot bitmeyen, zeytini kabuğuna çekilen ve barajlarındaki su seviyesi her geçen gün düşen ilçenin içme suyu ihtiyacını karşılayan Madran ve Gökbel Dağı'na da kar yağmaması, halkı endişelendirdi.

 

Ekonomisi büyük ölçüde tarım ve hayvancılığa bağlı olan Çine’de sonbahar yağmurlarının yağmaması halkı tedirgin ederken Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, 10 bin büyükbaş hayvanın kuraklık nedeniyle mera ile buluşamadığını, sürekli fabrika yemi tükettiklerini, üreticinin zor günler geçirdiğini söyledi. Kuraklığın Allah’tan gelen bir şey olduğunu ifade eden Başkan Atıgan, kuraklık nedeniyle zeytin üreticisinin, çiftçinin ve hayvancının zor günler geçirdiğini belirterek Madran ve Gökbel dağlarına yeterince kar düşmemesi nedeniyle de yaz aylarında içme sularında sıkıntı yaşanabileceğine dikkati çekti. Barajlardaki su seviyesinin günden güne düştüğünü belirten Başkan Atıgan, baraj sularının planlı olarak kullanılması gerektiğini vurguladı.

 

“DOLARI BAHANE EDEREK ÜRETİCİNİN CANINI YAKMASINLAR”

Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, “Süt, yem ve ilaç fabrikaları, dolardaki yükselişi bahane edip, üreticiyi bu zor günlerinde yalnız bırakarak canlarını yakmasınlar. Fiyatları yükseltmesinler. Büyük paralara kiralanan meralarda aralık ayını bitiriyor olmamıza rağmen ot çıkmadı. Kuyularda su yok. Üretici doları bilmez, üretici ailesini geçindirmeyi bilir. Üreticimizin yanında olalım, destek olalım. Zor gününde üreticimize destek olan fabrikalar, yarın yine üreticimizin faydasını görür. Üretici yaşamaz ise fabrikalar da yaşamaz. Yurt dışından sütü, yemi almak zorunda kalırlar” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler