2 Mayıs 2024, Perşembe

Kırmızı altında hasat zamanı

27 Temmuz 2019, Cumartesi 16:50

     


Çine Ovası'nda yaklaşık 3 bin dönümlük alana ekilen salçalık domates hasadına başlandı.

 

(FOTO GALERİ İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNİ TIKLAYINIZ) 

 

Ekonomisi tarıma bağlı Aydın'ın önemli ilçelerinden biri olan Çine'de, alternatif ürün bazında sözleşmeli olarak ekilen salçalık domates hasadı başladı. Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok ilçede yaklaşık 3 bin dönümlük alanda domates üretimi yapıldığını ifade etti. Hasat zamanı, olgunlaşan domateslerle kırmızıya bürünen tarlalarda hummalı bir çalışma yürütülüyor. Üreticiler salçalık domatesi kilosu 50 kuruştan sattıklarını, bu fiyatın harcadıkları emeklerinin karşılığının olmadığını söyledi.

 

ÜRETİCİ FİYATLARDAN PEK MEMNUN DEĞİL

Çine Ovası'ndaki 60 dönümlük arazisinde salçalık domates üreten Mehmet Çetin, "Hava şartları nedeniyle ürünlerimiz bu yıl çok iyi ve kaliteli değil. 50 kuruşluk fiyatta bizi memnun etmiyor ancak mecbur biz bu üretimi yapmak zorundayız. Biz mecbur olduğumuz için midir ki bilinmez, fiyatlarda bir kıpırdama yapılmadı. Bu yıl umduğumuzu bulamıyoruz ama yinede Allah'a şükür." şeklinde konuştu.

 

BAŞKAN EŞİYOK ÇİFTÇİYE HAYIRLI OLSUN DİLEĞİNDE BULUNDU

Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok ise Çine Ovası'nda bu yıl salçalık domates üretiminin önceki yıllara göre daha çok ekildiğini belirterek, "Salçalık domates üreticisini bu yıl memnun etmedi. Hakkı ödenmez çiftçilerimizin hasat sezonu hayırlı olsun. Fiyatların istenilen seviyede olmadığı görüşündeyim ancak ton bazında yeterince mahsul alınır ise yine de çiftçimizin yüzü gülecektir." dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler