26 Nisan 2024, Cuma

Aydınlı zeytin üreticisinin Ankara'da tadı kaçtı

26 Eylül 2018, Çarşamba 17:34

     


Çineli zeytin üreticisi Muharrem Kartal, zeytinin yeterince tanıtımının yapılamadığını belirtirken, bu eksiklik nedeniyle Aydın'da yetişen zeytin ve ürünlerinin hak ettiği değerden mahrum bırakıldığını söyledi.

 

Çine'nin Soğukoluk Mahallesinde yaşayan zeytin üreticisi Muharrem Kartal, Aydın'ın Türkiye’de en çok zeytin ve zeytinyağı üreten şehir olduğunu Aydın'da yetiştirilen zeytin ve üretilen zeytinyağının yeterince tanıtılmadığını söyleyerek bu duruma isyan etti. Aydın'ın dünya zeytin piyasasında başı çekecek potansiyele sahip olduğunu ancak Aydın'da üretilen zeytin ve ürünlerinin ülke genelinde de yeterince tanıtım yapılmadığını savunan Kartal, "Ankara'ya gittik, yanımızda yemeklik dilme zeytin götürdük. Ankaralılar bize dedi ki 'siz bu zeytini çizmiş içindeki yağı almışsınız.' Biz çok utandık. Yani biz Aydınlılar kendi ürünümüzü daha Ankara'ya tanıtamamışız. Biz zeytin memleketiyiz. Zeytinimizin reklamını yapmalı ve dünyaya tanıtmalıyız" dedi.

 

GÖREVE DAVET ETTİ

Zeytin üreticisi Muharrem Kartal, Aydın'daki tüm sivil toplum kuruluş temsilcileri başta olmak üzere il yönetiminde söz sahibi kişilerin zeytin ve ürünlerinin tanıtımı konusunda daha duyarlı ve gayretli olmaya davet ederken, zeytin ve ürünlerinin Aydın'ın ekonomisi açısından paha biçilmez bir kaynak olduğunu dile getirdi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler