26 Nisan 2024, Cuma

Yayla domatesi dalında kaldı

25 Ağustos 2018, Cumartesi 10:23

     


Madran Dağı'nın yayla mevkilerinde yetişen ve lezzeti ile domates sevenlerin ilk tercihi domatesler, bu yıl dalında kaldı. Hastalık nedeniyle dalında çürüyen domatesler üreticisini ve tüketicisini üzdü.

 

 

1792 metre yüksekliğe sahip Madran Dağı'nın yayla mevkilerine ekili domatesler, hastalık nedeniyle dalında çürüdü. Çine'nin Mutaflar Yaylasında domates yetiştiriciliği yapan Recep Çınar, bu yıl yayla domatesinin pazarlarda sık görülemeyeceğini, hastalık nedeniyle domateslerin ermeden dalında çürüdüğünü söyledi.

 

TEZGAHLARDA GÖRMEK MÜMKÜN OLACAK ANCAK...

Madran Dağı'nda doğal kaynak su ile beslenen domateslerin bu yıl sevenlerini üzdüğünü belirten bir başka domates üreticisi Ramazan Çınar, "Neredeyse her aile gelirinin birazını dahi olsa yayla domatesinden çıkartıyor. Bu yıl domatesler hastalık buldu. Dalında ermeden çürüdü. Allah'a şükür şuana kadar benimkilerde bir hastalık olmadı. Eylül başlarında domateslerin tezgahlarda yerini alması gerekiyor ancak bu sezon yayla domatesi hiç yok denecek kadar az. Hastalığın bu yıl neden meydana geldiğini çözemedik. İnşallah seneye domatesler sağlıklı bir şekilde büyür ve sevenlerini üzmez" diye konuştu. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler