26 Nisan 2024, Cuma

Kadınlar seralarda arı gibi çalışıyor

23 Mayıs 2016, Pazartesi 11:19

     


Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Mutaflar Mahallesi'nde yaşayan çiçek üreticisi kadınlara destek olmak için başlattığı proje kapsamında Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne çiçek üreten kadınlar, adeta arı gibi çalışıyor. Kadınların tek isteği ise Özlem Çerçioğlu’nu kendilerini çalışırken görmesi.

 

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun projesi ile Aydın’ın 2016 yılında çiçek ihtiyacını karşılayacak olan Mutaflarlı çiçek üreticisi kadınlar, Çine Toprak Mahsulleri Ofisi’nin yanında, 19 dönümlük arazide kurulan seralar ile çalışmalarını sürdürüyor. 12 üreticinin çiçek yetiştirdiği seraların toplamı 48'e ulaştı. Her üreticiye 530’ar metrekarelik 4 sera düşüyor. Çiçek üreticileri İzmir Torbalı’dan gelen fideleri bu seralarda yetiştiriyor. Üreticiler, Aydın’ın her yerini süslemek için bodur rozet, petunya, koca kelli kadife, küçük kafa kadife, zinya ve begonya cinsi çiçekler yetiştiriyor. Kadınlar harıl harıl çalışırken, çocuklar seralarda büyüyor.

 

GURUR VE MUTLULUK VERİYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne çiçek yetiştirmek için adeta arı gibi çalıştıklarını söyleyen çiçek üreticisi Naciye Alkan (30), BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun kendilerine vermiş olduğu bu destekten ötürü çok mutlu olduklarını, artık hiç pazar sıkıntısı çekmediklerini ifade ederken, Aydın’ın her yerini kendi yetiştirdikleri çiçeklerin süslüyor olmasının kendilerine gurur ve mutluluk verdiğini söyledi.

 

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NU MUTLU ETMEK İSTİYORLAR

Bir diğer çiçek üreticisi Hicran Şimşek ise, “Projeden çok memnunuz, inşallah devamı gelir, biz istiyoruz. Özlem Hanım'a çok teşekkür ederiz. Ondan tek bir isteğimiz var, buraya gelsin bizi çalışırken görsün ve emeğinin boşa gitmediğini, bizim nasıl çalıştığımızı görsün. O bizi çalışırken görünce mutlu olacaktır, biz de onu mutlu etmek istiyoruz. En kısa zamanda onu seralarımıza bekliyoruz” dedi. (OSMAN YURTTAŞ)







 
Son Eklenen Haberler